Tänään oli siis toinen voittajaluokan hakukokeemme ja paikkana Padasjoki. Oli aika makoisaa kun koe alkoi vasta kello 10 ja ei tarvinnut lähteä ajelemaan aamuvarhaiseen. Aamu oli sateinen, mutta onneksi sade heltisi kun suoritukset alkoivat. Voittajaluokan koirakot aloittivat tottelevaisuusosuuden ja olin numerolla 4 eli Tatzi olisi ekana paikallaolossa. Kenttä oli nurmikenttä, mutta onneksi siellä ei ollut lätäköitä ja nurmi vain oli märkää. Ilmoittautumisen jälkeen vein Tatzin paikalloloon ja se tuntui olevan suht hyvässä vireessä. Paikallaolo meni hyvin ja kun hain koiran niin se vaikutti taas siltä että aloittaa sen pienen pelleilyn eli tökkii kuonollaan vasenta kättäni. Tätä on esiintynyt parissa viime kokeessa ja se tuntuu olevan vähän sellaista pientä kokeilua voiko niin tehdä ja rikkoo seuraamisen. Päätin jo aikaisemmin että nyt puutun asiaan. Onneksi siis olimme ekana paikallaolossa ja huomasin mitä tuleman pitää. Piilolla vähän tsemppasin koiraa ja otin sen sitten sivulle (toinen teki tällä välin eteenmenoa), josta muutaman askelen seuraaminen. Heti siinä jo Tatzin asenne oli vähän jännä, joten nopea napautus sormilla niskaan taisi vähän palauttaa koiran maan pinnalle. Tuomari ei tätä tietenkään nähnyt. Menimme aloituskohtaan ja nyt oli seuraaminen taas tiivis ja kehuin vähän matkalla. Kokonaisuudessaan seuraaminen meni hyvin ja paikka säilyi, tosin vielä siinä saisi olla sitä jotain. Liikkeestä istuminen ja maahanmeno sekä luoksetulo meni ok. Näistä kaikista arvosana erinomainen (siis myös seuraaminen). Juoksusta seisominen ok, mutta sitten luoksetulo tultiin niin kovaa että törmäys tuli (toinen jalkani siirtyi väkisin) ja arvosana tippui erittäin hyvään. Tasamaanouto meni ok, mun mielestä luovutus oli vähän vino, mutta ei tästä huomautettu. Hyppynoudossa kapula lensi vöhän oikealle ja Tatzi hyppäsi loistavasti. Takaisin se tietenkin sieltä oikealta hyppäsi viistosti ja luovutus oli selkeästi vino, arvosana erittäin hyvä. Estenouto meni nyt ihan hyvin (erinomainen), ehkä siinä kuitenkin oli pientä varovaisuutta (johtuiko edellisessä kokeessa sattuneesta tipahduksesta) kuitenkin erinomaisella tiiviillä luovutuksella :-). Eteenmeno oli vauhdikas ja maahan meni nopeasti, vähän jalat lipsuivat nurmella :-). Erinomainen tuli myös siitä ja samoin paikallaolosta. Tottispisteet olivat yhteensä 98.

 Maasto-osuuksista me aloitimme ensin esineruduulla. Alue oli kallioinen männikkö, mutta selkeä kulkuinen. Tatzi liikkui todella hyvin ruudussa ja löysi aika nopeasti kaksi esinettä. Sitten ei vain kolmatta löytynyt vaikka koko alue tuli läpi käytyä, mutta siitä esineestä ison kiven takaa ei tullut haju nenään. Esine oli kutakuinkin keskellä ja noin 20 metriä lähetyslinjasta eli piti olla suht helppo. Erinomaisesta työskentelystä meitä kuitenkin muistettiin 23 pisteen verran.

 Aika nopeasti pääsimme henkilähakuun (esineet ja haku pyörivät samaan aikaan) ja sinne oli kävelymatkaa jonkin verran. Alue näytti aika helpolta eli kuusikkometsää ja toisella puolen oli pientä nousua sekä radan keskivaiheilla jonkin verran kivikkoa. Oikea etukulma oli aika aukea ja laitoin sinne ekana, kun Tattis sinne niin nuuskutteli ja pian sieltä tultiinkin rulla suussa. Näytölle mentiin ok ja piilo oli pressuista tehty kotamainen piilo, jota Tatzi kyllä mielestäni vähän kummasteli kun sinne menimme. Ei siis mennyt tökkimään eikä lähelle ihmettelemään mistä maalimies tulee, kuitenkin meni näytöllä piilolle asti :-). Jouduimme lähtemään takaisin keskilinjalle ennenkuin maalimies pääsi kömpimään ulos (tuomari kehotti palaamaan kun ulospääsy kestää kauan!). Tämä vähän harmitti kun koira ei nähnyt maalimiehen nousevan piilosta, kuuli kyllä. Laitoin toiseen etukulmaan ja sinne tuli syvä pisto. Tyhjiä pistoja taisi tulla 5 tai 6 peräjälkeen. Yksi saattoi mennä taaksepäin oikealla puolen, kun kutsuin tuli Tatzi vähän takaa tai sitten olin edennyt liian nopeasti (tosin epäilen). Yksi pisto oli mielestäni vähän lyhyt, mutta en korjannut sitä. 150 metrin paikkeilla tai vähän yli oli toinen maalimies samanlaisessa pressukodassa vasemmalla puolen ison kiven takana (todella ison). Piilo oli jännästi vielä montussa. Ilmaisu ok ja näytölle mentiin vähän ehkä hitaasti tosin olihan se ylämäkeä vai johtuiko se taas siitä kummallisesta piilosta. Paikka oli jännä sillä Tatzi ei taaskaan yrittänyt mennä lähelle ennenkuin menin irrottamaan liinaa. Se ei siis ollut sillälailla kaukana, mutta normaalia kauempana ja tälle piilolle nyt ei kovin helposti edes päässyt. Jälleen maalimiehen nouseminen jäi näkemättä :(. Tyhjiä taisi tulla sitten kolme ja 250 metrin paikkeilta nousi viimeinen maalimies oikealta avopiilosta. Nyt oli näytölle meno vauhti jo ihan toista ja sain kunnon juoksupätkän :-). Irrottaessani liinaa taisi Tatzi käydä vähän katsastamassa lähemmin maalimiestä, mutta onneksi niin kiven takana ettei tuomari nähnyt. Tuomari tykkäsi Tatzin työskentelystä ja saimme henkilähauta täydet 170 pistettä. Maastosta yhteensä siis 193 ja kokonaispisteet 291 eli ykköstulos ja se oli meille toinen sellainen.

 Oma mielipiteeni henkilöhaun työskentelystä: oli kauniita tyhjiä pistoja, mutta ei kaikki olleet sitä parhainta Tattista. Kaikki ei niin täydellisen suoria ja treeni jos olisi ollut olisin varmasti korjaillut joitakin. Kutsuttaessa Tatzi tuli hyvin, mutta oli vähän sellaista karkailun meininkiä eli ei ihan tultu sivulle vaan vähän edistettiin jo toiselle puolen lähetykseen, sain olla tarkkana tämän kanssa. Rullan tuonnit olivat eteenpäin :-), jopa etukulman vaikkakin korjasi suuntansa kun en ollut vielä liikkunut eteenpäin. Kivaa oli että loppuun asti mentiin samaa tahtia eikä pistot heikenneet loppua kohden. Nyt taisi olla tämän vuoden hakukisat tässä ja katsotaan ensi vuonna lisää :-)