Tokoiltu siis on joskus ja yritän nyt paljon jälkikäteen näitä päivitellä Huuto. Lähinnä ennen joulua, siis todellakin viime vuoden puolella, on treenailtu sellainen kolmisen kertaa tokoliikkeitä. Omassa pihassa pariin otteeseen Tuukan kanssa ulkoillessa. Toisella kerralla tehtiin tunnari, mikä onnistui hienosti. Ruutua tehtiin ja muistaakseni ne ruutumerkit oli sitten jossain muualla kuin piti, kiitos mun toimeliaan avustajan ja jouduin sitten vähän keräileen niitä että muodostui jonkinlainen ruutu. Ei ollut tässäkään mitään ongelmia. Luoksetuloa taidettiin ottaa ennen ruutua ja siinä tehtiin pysäytyksiä ja läpijuoksua. Kaukot ok. 

 Toisella ulkoilu kerralla, ehkäpä noin viikon päästä, otettiin luoksetuloa pysäytyksillä ja läpijuoksuna. Ruutua, ok. Ohjattua noutoa siten että kapulat oli merkin tasalla ja ei otettu merkille menoa siinä yhteydessä, ok. Merkkiä otettiin erikseen eli aina kun Tuukan lumiämpäri oli "vapaana" Hymy. Kaukot ok.

 Maneesilla kävin kerran noin viikkoa ennen joulua, kun sisko pyysi treeniseuraa. Niinpä sitten olimme häiriöksi ja luoksetuloa otettiin, missä pikkukoira yritti varastella takapalkalle ennen aikojaan, mutta onnistuihan se sitten oikeinkin Ruutu meni hyvin. Hyppynoutoa metallikapulalla muutama kerta, kun siinä piti taas pyörähtää kapulan ympärillä ennen kapulan nostoa. Onnistui kuitenkin ihan ok. Kaukokäskyt sujui myös hyvin. Paikallaistumisessa ei ongelmia. Sitten tehtiin vähän yksittäin eli Zempulaa ja Katjaa avustelin, minkä jälkeen Tatzin kanssa ohjattua noutoa ihan liikkeenä. Ja voi jestas että olin taas unohtanut, miten vaikea se meille on tuolla maneesin vaalealla hiekalla ja vaaleilla kapuloilla. Eihän ne näkynyt mihinkään (hyvä kun taas itse näin kun osui sopivasti valo) ja meni aika päin mäntyä. Kun koira ei niitä näe niin tulee epävarmuus ja alkoi suunnatkin vaihdella. Saatiin kuitenkin onnistunut suoritus ja lopuksi otin pelkän merkille menon. Tatzi kävi vielä tauolla ja sitten otin ohjattua leikkien eli kapulat oli koiran tasalla ja siitä lähettelin (ei merkkiä). Eipä olla sen jälkeen otettu ja eihän tuossa liikkeessä ole oikein ongelmia ollut muualla kuin tuolla maneesilla, mutta eipä se nyt meikäläisiä kaada vaikkei siellä onnistukaan Silmänisku Eipä olla sitten sen jälkeen kummempia tokojuttuja tehty, jotain pikkujuttuja ohimennen.