Hakukokeessa Kangasalalla kakkosluokassa ja hienosti meni. Ensimmäisenä aamulla aloitettiin tottelevaisuusosuudella ja jälleen olimme ensimmäisenä paikallaolossa. Kun menin paikallaolo paikalle niin Tatzi katseli juuri muualle kun annoin maahan-käskyn ja tarvittiin toinen käsky että koira meni alas. Kun palasin ei koira noussut kahdella ekalla käskyllä sivulle vaan tuijotti minua!!! No täytynee harjoitella. Liikkeissä ei Tatzi ollut ihan parhaimmillaan tällä erää ja seuraaminen oli vähän vaisua ja käännökset eivät onnistuneet kovin hyvin. Jäävät liikkeet ok ja luoksetulo ihan ok, vähän nopeutta taas on saatava. Tasamaanoudossa kapula jotenkin lipesi koiran suusta ja Tatzi korjasi kyllä heti mutta ote ei siis ollut hyvä alussa. Hyppy meni hyvin mutta takaisin tullessa ehkä vähän liukastui märällä nurmella ja tuli toisen takajalan kosketus (vai paremminkin lyönti esteeseen). A-estenouto meni hyvin. Eteenmenossa irtaantui suoraan ja hyvin, maahan ihan ok, saisi toimia vähän nopeammin. Lopputuloksena kuitenkin erittäin hyvä 92 p.

Seuraavana meillä oli vuorossa esine-etsintä ja se oli aivan katastrofi :). Kun lähetin Tatzin ruutuun se lähti vauhdilla juoksemaan pitkin ruutua ja sen ulkopuolella ja tuli sitten onnesta läähättäen mun luo että tarkastettu on!! En ole täysin varma mitä se etsi, esineitä vai ukkoja. Niinpä lähetin uudelleen ja nyt koira jo etsi maasta jotakin ja löysi esineen. Sitten alkoi jälleen kaiken muun tekeminen paitsi esineiden etsiminen mm. takarajalla oli iso kivi johon Tatzi kiipesi ja keikkui siellä katsoen mua että mitäs tästä sanot!! Ole siinä sitten nauramatta ja niinpä käännyin vähän kulkemaan lähetyslinjaa ja sitten alkoi Tatzikin taas tekeen jotain. Se oli kyllä esineen hajulla toisessa reunassa mutta jostain syystä ei löytänyt/tarkentanut paikkaa ja aika loppui. Pisteitä yhdestä esineestä (kaksi kolmesta olis pitänyt nostaa) saatiin puolet eli 15 pistettä.

Viimeisenä sitten se kaikkein jännittävin eli henkilöhaku ja me startattiin toisena radalle. Aika hyvä tuulenvire kävi ja kun katselin etukulmia ja merkkauksia niin Tatzin nenä kävi jo toiseen etukulmaan jolloin päätin tehdä ensin lähetyksen sinne eli oikealle. Hyvä eteneminen ja sieltä tultiin jo sitten rulla suussa., rullan tuonti hyvä. Liina kiinni ja menoksi, rata oli kalliopohjaista maastoa jossa oli sammalta ja jäkälää joten kostealla säällä liukas ja välillä hirvitti ja jouduinkin Tatzia jarruttelemaan. Maalimies löytyi ison kallion kielekkeen alta alhaalta ja sieltä ryömittiin ulos! Seuraavaksi sitten toisen etukulman tarkastus ja sieltä lähti hyvä eteneminen radan suuntaan ja kävelin eteenpäin seuraten kuinka Tatzi etenee ja kun alkoi kääntyä kohti keskilinjaa niin kehuin ja kutsuin. Sitten toiselle puolen ja jälleen hyvä liike ja uppoaminen taakse asti tosin vähän viistosti eteenpäin. Hyvän piston jälkeen (koiran näki) kutsuin ja laitoin vauhdissa toiselle puolen ja tässä vaiheessa oltiin noin 100 metrissä. Annoin koiran olla vasemmalla puolen jonkun aikaa koska hävisi näkyvistä enkä uskaltanut huutaa ja sieltä sitten tultiinkin rulla suussa. Mentiin näytölle vauhdilla ja koira näytti kallion koloon, otin hallintaan ja maalimies kömpi ulos kallion koloon tehdystä maapiilo tyyppisestä piilosta, todella hieno piilo. Ohjaaja oli tässä vaiheessa aidosti onnellinen että koira ilmaisi ja löysi tälläisen piilon :). Ja jälleen jatkettiin oikealle puolen ja hienoa liikkumista Tatzi näytti ja pisto myös vielä vasemmalle ja sitten oikealle. Siinä sitten odottelin jonkin aikaa ja Tatzi otti maalimiehen aika kaukaa (melkein radan lopussa eli 200 metrissä) ja toi rullan osin keskilinjaa pitkin. Kytkin kiinni ja niin mentiin ensin keskilinjaa melkein loppuun (n.30m) ja siitä upottiin metsään ja vaneripiilo löytyi sieltä. Hienoa työtä Tatzi teki ja sai kehuja tuomarilta hyvin ilmavainusesta työskentelystä ja ilmaisuista täydet pisteet ja työskentelystä lähti pari pistettä kun Tatzi teki pistoja vähän viistosti kylläkin eteenpäin mutta pitäisi mennä paremmin ensin suoraan ja sitten radan suuntaisesti edeten (=laatikkoja). Mutta hienosti 168 pistettä (maks.170) ja olin todella tyytyväinen sillä radalla oli valepiiloja ja moni koira oli tehnyt valeilmaisuja. Itse en ollut täysin tyytyväinen siihen ettei koira maannut rauhassa maalimiehillä vaan pyöri ympäri ennenkuin otin hallintaan eli tähän panostusta, ei kuitenkaan häirinnyt maalimiehiä ja ei vähentänyt pisteitä mutta itseä se häiritsi. Koiran liikkuminen oli vauhdikasta ja todella ilmavainuista ja näytöille mentiin varmaa aika haipakkaa kun tuomari totesi ettei muista milloin on viimeksi näin lujaa naisen perässä juossut :) mutta kuulemma pysyi vauhdissa!!! ;). Tyytyväinen olen koiran suoritukseen.