Torstaina 9.8. aamupäivällä lähdettiin ajelemaan kohti Kolia ja Tatzi pääsi mukaan, tottakai. Gira jäi Jennin hoiviin kotiin, kun kyytiin ei enää mahtunut mukaan :-). Tietty sitä tuli pakattua joitakin treenikamppeita mukaan, jotta Tatzi ei ihan täysin lomaile. Oltiin niin kuin viimeistely reissulla ja tehtiin "korkean paikan treenejä" :-). Treenailtua tuli sitten jälkeä, esine-etsintää, tarkkuusetsintää ja pudotettua esinettä, unohtamatta tottistakaan. Harmittavasti vain noutokapula tietysti unohtui kotiin ja kun ei oltu koira-autolla liikkeellä niin ei voi kaikkea muistaa.

 Treenit tehtiin pääasiassa aamulla tai illalla ja muu aika kierreltiin katselemassa maisemia sekä viikonloppuna oli pari näyttelyä. Kolin huipulle kiipeiltiin ja maisemat oli hienot, tosin ei sitä katseltavaa nyt niin kovasti ollut, joten kaikki mitä haluttiin niin ehdittiin nähdä perjantain aikana. Näköalahissilläkin mentiin ja Tatzi tietty oli menossa mukana :-). Hississä ei ollut onneksi silloin muita ja eipä tuo koiruus ihmetellyt, katseli tyytyväisenä muttei tainnut maisemista ymmärtää mitään. Meitä enemmän hirvitti se kun tultiin alaspäin ja jos vaijeri katkeaa..... Hissi ei mennyt kuin noin 100 metrin matkan ettei se sen kummempi ollut. Tuukka matkaili mukana kantorinkassa ja pääsi ihastelemaan lampaita Kolin rinteillä. Tatzi olisi tehnyt tuttavuutta myös, mutta jätettiin se tällä erää väliin :-)

 Viikonloppuna sitten käväistiin Joensuussa näyttelyissä ja Tatzi sitten nappasi sen viimeisen sertinsä lauantai päivänä ollen samalla ROP. Ryhmäkehäänkin saavuttiin, kun aikaa ensin kulutettiin Joensuun keskustassa ja kehässä päästiin 7 finalistin joukkoon muttei sitten pisemmälle. Sunnuntaina oli sitten toinen näyttely, ihan kansainvälinen ja nyt saatiin sitten se cacib. Tuomari tykkäsi kovasti Tatzista, mutta toivoi vähän voimakkaampaa takaosaa ja hieman hoikemmassa kunnossa saisi tytteli olla :-D. No dieetti on koko ajan päällä. Sunnuntaina veteraaniluokan narttu voitti ja Tatzi oli toinen. Veteraanihan ei saa cacibia joten se tuli sitten Tattikselle, näin sitä voisi sitten harkita ulkomaille lähtöä vuoden kuluttua. Jos vaikka Ruotsin puolelta löytyisi KV-näyttely ja tokokisa lähekkäin.... Ainahan sitä saa haaveilla ja täytyis varmaan sitten kaivella ne tokokamat esiin hyvissä ajoin jos mielii ykköstulosta havitella  :-)