Tänään ajelin Jyväskylään treenailemaan, kun meinaa tämä hakuharrastus kuolla sukupuuttoon :-). Otin Maijan Petäjävedeltä kyytiin, Tiina tuli Toivakasta, Asko Laukaasta sekä Ismo Äänekoskelta ja näin meillä oli mukava ympäri Keski-Suomea koottu porukka treenailemassa pienessä sateessa. Tatzin vuoro oli aika loppupäässä ja joten alue oli hyvin sotkettu. Toinen puoli oli hiukan kapeampi (tallausvaiheessa kun tahtoo välillä käydä näin) ja toinen oli sitten vastaavasti pidempi. Alueena oli oikealla puolen todella tiheä pusikko (aukko missä oli jo aika korkeaa puustoa ja muutakin pusikkoa) noin puoliväliin rataa ja vasemmalla puolen koko radan mitalta vanhaa kuusikkometsää. Radalla oli mittaa arvioiden noin 200 metriä.

 Aloitimme Tatzin kanssa tiheästä puolesta eli oikeasta (joo-o taas, mutta alue oli sellainen) etukulmasta suoraan edestä löytö suorapalkalla, ok. Vasemmalla puolen oli telttapiilo noin 20 metrin päässä etukulmasta eteenpäin. Tatzi eteni hyvin etukulmaan ja kääntyi sieltä etenemään ja jonkun tovin päästä tuli rullan kanssa. Näytölle roikuin liinan perässä ja piilolla irrotin liinan jonka jälkeen maalimies palkkasi luvallani koiran (en ottanut sivulle). Sitten tehtiin pari tyhjää pistoa ja ekana sinne oikealle pusikkoon. Tatzi eteni hyvin ja äänestä päätellen kauas (en jostain syystä nähnyt!) ja mitä ilmeisemmin eteni, siitä päätellen miten tuli pistolta pois (ilman kutsua). Vasemmalle puolen syvä pisto ja eteenpäin hyvin, kutsuin pois kun pisto oli riittävän pitkä. Oikealla puolen oli tässä vaiheessa jo kuusimetsää ja jälleen Tatzi teki syvän etenevän piston. Maalimies oli reippaasti rataa eteenpäin ja Tatzi eteni sinne hienosti saaden suorapalkan (pressupiilo). Vasemmalla puolen oli tarkoitus tehdä sama, että löytö tulisi rataa perällä edeten. Lähtö hyvä ja syvä, mutta sitten en nähnyt mihin koira katosi ja työskentelikö kenties taaksepäin, koska maalimiestä ei löytänyt. Pistolta tuli kuitenkin pois rataa eteenpäin eli lähetyskohdasta tai sitten ei edennyt riittävästi vaikka olikin kauan pois! Luulen että on käynyt vähän työskentelemässä taaksepäin ja sitten kääntynyt (ei ollut käynyt lähellä maalimiestä). Laitoin uudelleen ja nyt tuli suoraan edestä löytö (pressupiilo) ja ilmaisu ok. Näytölle juoksin perässä, mutta päästin irti ja maalimies palkkasi minusta välittämättä. Tässä täytyy mainita että Tatzi toi rullan hienosti eteenpäin eikä omia jälkiään. Olin itse tosin vähän jäänyt taaemmas. Viimeisenä vielä vastakkaiselle puolen suoraan edestä löytö ja pressupiilo tämäkin, nyt suorapalkalla.

 Treeni meni kokonaisuudessa mielestäni hyvin. Maasto oli tasainen, mutta vaikea ja uudenlainen muuten. Vasemmalla kuusikossa oli isoa saniasta ja sekin puoli oli aika tiheää. Intoa riitti loppuun asti ja viimeisellekin pistolle lähti vielä tarmokkaasti. Nyt täytyisi uskaltaa edetä ja ehkäpä ottaa niitä tyhjiäkin enemmän mukaan, ainakin välillä.