Tämän illan treenit oli sitten jälleen uudessa paikassa ja vähän oli haastetta jälleen mukana. Alue oli osittain suopursu suolla ja osittain tiheässä kuusikossa, toiselle puolen mahtui paikka paikoin pieniä selvempiäkin männikkö kohtia, tosin hyvin vähän. Suoalueella oli keskilinjasta pari metriä iso oja ja toinen oli vielä ihan perällä, pitkittäinenkin oja meni yhdessä kohtaa rataa.

 Tatzin kanssa aloitimme vasemmasta etukulmasta ja siellä oli vähän ennen etukulmaa pienessä kuusikossa maalimies piilossa. Tatzi lähti hieman menemään viistosti lähellä maalimiestä ja sai sitten jostain sieltä hajun. Tämä oli suorapalkka ja juoksin taas kehumaan maalimiestä ja piilolla vietettiin hetki. Oikealle puolelle oli myös maalimies etukulmassa ja samoin suorapalkka. Tämä puoli oli sitten tiheää ja vaikeampaa. Jonkin aikaa Tatzi etsi ja tuli sitten pois alueen ulkopuolelta (taaksepäin) ja laitoin uudelleen. Jälleen meni tovi ennenkuin maalimies löytyi ja juoksin taas piilolle, kun koiraa palkattiin. Nyt tehtiin niin että maalimies lähti meidän edellä juoksemaan piilolta keskilinjalle ja minä hinauduin sitten Tatzin perässä jonkin ajan kuluttua. Vasemmalle puolen tuli tyhjä pisto ja se meni ihan ok. Oikealle puolen tuli tyhjä siten että pitkittäinen oja tulisi ylittää oikeaan suuntaan edetessä, vaan näin ei käynytkään ja Tatzi lähti taaksepäin. Toki väliin jäi tarkastamatonta aluetta eli oma moka. Kutsuin ja laitoin uudelleen, nyt mentiin ojan pohjaa! Uudelleen ja nyt luovutin sen verran että siirryin siten ettei ojaa tartte ylittää (paitsi poikittainen). Alue oli nyt suopursua ja Tatzi teki lyhyen piston eli ei edennyt syvälle. Vielä siis uudelleen ja nyt onnistui. Kehuin kovasti ja palkkasin tyhjästä pistosta. Vasemmalle puolen tuli sitten löytö kuopasta jonka päälle vähän kasasimme peitettä (sellainen "huonohko" maapiilon tapainen). Tatzi eteni suoraan ja sitten rataa eteenpäin, josta tuli löytö. Ilmaisu ok ja näyttö hyvä. Viimeinen maalimies oli sitten oikealla puolen suolla suoraan edessä ja tuli ne pari ojan ylitystä. Tässä tosin tuli vähän ääniapuja kun maalimies ei heti löytänyt merkkejä ja oli lopulta alueen ulkopuolella, mikä ei sinänsä haitannut. Tatzi lähti pitkittäistä ojaa (alueen ulkopuolella ja maalimies ei ollut ylittänyt ojaa) ja meni sen väärälle puolen, joten kutsuin pois ettei tule taaksepäin löytöä, kun muutenkin oli sille puolen taaksepäin työskennellyt. Lähetin uudelleen ja nyt meni suoraan ja tässä siis suorapalkka.

 Oli vaativa maasto ja hyvä treeni vaikkei ihan putkeen mennytkään. Tatzi jaksoi kuitenkin hyvin loppuun asti vaikka jouduinkin korjailemaan. Ensi viikolla sitten sellainen helppo treeni, kun nyt on ollut näitä vaikeampia alueita. Ensin tosin vietämme vähän lomaa Kolilla ja käväisemme samalla viikonloppuna  Joensuun näyttelyssä. Ohjaaja yrittää siis tehdä jotain se viimeisen sertin eteen, kun ei ne kerran sitä kotiin lähetä ;-)