Aamulla taas metallikapulan noutoa hypäten. Muutama tehtiin niin johan tuli samaan pakettiin hyvä otto ja tuonti ripeästi. Siitä siis aamuruoka.

 Illalla nurmikenttä treenausta ja pistin sitten niitä purkkeja vähän enemmän. Eli oli ruutu, luoksetulo merkit ja idari. Seuraamisessa käännöksiä ja pysähtymisiä eri vauhdeissa, aika lyhyt juttu. Sitten idarin kimppuun ja palkkausta myös seuraamisesta. Seisomaan jäi taas vinoon joten uusittiin ja meni hyvin. Jälleen meinas lähteä ilman käskyä mukaan kun menin ohi. Kun jatkettiin palkkasin käännöksen jälkeen ja palattiin ottamaan käännös uudelleen ilman palkkausta ja sitten istuminen joka jäi seisomiseksi ja nyt oli kyllä mun käsky niin lepsukka ettei ihme. Uudestaa ja vähän terävämpi käsky niin onnistui, palkkasin. Toistettiin ja taas hyvin ja nyt kävelin koko lenkin. Taas käännöksen jälkeen seuraamisesta palkkaa ja sitten maahan, hyvä. Jatkettiin loppun asti ja käännöksestä sekä perusasennosta palkka. Luoksetulo ekana läpijuoksuna kun vähän hidasteli. Toisella seisomaan pysäytys vähän venyi joten toistettin ja sit meni hyvin. Maahan pysähdystä ei otettu kun taas hiljenteli. Otettiin uusiksi seisomisesta lähtien ja nyt maahanmeno ihan ok. Viimeisenä läpijuoksu suoraan patukkaan (palkka esiin vasta eka pysäytysmerkin jälkeen). Ruutuun meno ja siinä merkki loistavasti ja ruutuun meni hiukka vasemmalle, läheltä vasenta ekaa purkkia mutta huomasi sitten palkan. Otettiin uusiksi ja otin palkan pois ruudusta. Merkki taas hyvä ja ruutuun meno hyvä maahan asti. Tein liikkeen loppuun asti ja se seuraaminen tuli taas pienen väljyyden/mutkan kautta. Ilman ruutua tein pari seuraamiseen tuloa ja ekalla annoin uuden seuraa-käskyn kun koira oli aika lähellä mua. Toinen ilman ylimääräisiä käskyjä meni jo ok.

 Ohjattu nouto ja oikean puoleinen kapula. Merkki ihan ok, palkkasin ja ähtö oikealle hyvä mutta sitten hiukka epäröi eli odotti että pysäytetään. Tämä on nyt kärsinyt ja tästä liikkeestä tippunut vauhti epävarmuuden vuoksi. Toistettiin oikean puoleinen ja nyt lähti johonkin ihan muualle (ei havaintoakaan mitä lähti juoksemaan) ja ärähdin tästä. Vein merkille ja jatkettiin, nyt ei suunnasta eikä muustakaan mitään epävarmuutta vaan toi ihan hyvin. Täytynee vahvistella tätä liikettä. Kaukokäskyt 12 askeleen päästä ja aloitettiin istumaan nousulla, ihan ok ehkä aavistuksen peruutti. Tehtiin vielä uusi 15 askeleen päästä ja nyt seisomaan nousu ekana, ei ongelmia paitsi yksi istumaan nousu jäi tekemättä ekalla käskyllä kun kauhea lokkiparvi lähti viereiseltä pellolta (aivan vierestä) ja rääkyi niin ettei omaa ääntä kuullut, Tatzi parkakin oli korvat levällään :-). Vikana vielä istumaan nousu josta palkka.

 Purkkeja kerätessäni oli vielä ohjatun kaksi kapulaa paikallaan ja otin huvikseen ihan lennosta merkille menon (hyvä) ja vasemman tuonnin, ei ongelmia. Pitihän se keskimmäinen vielä käydä siirtämässä oikealle ja tehdä sekin ja ei ongelmia. :-). Pitkä treeni, nyt sitten jotain lyhyttä seuraavat kerrat.

 Vielä iltaruoka tuli metallinoudosta ja nyt jo toinen oli nouto oli hyvä, josta palkka. Puoli ruokaa syötiin ja vielä toisesta suunnasta sama uudelleen ja nyt jo heti kerrasta. Jippii!! Johan on ollut tokopäivä!