Illalla ajelimme Jyväskylän suuntaan hakuilemaan. Rata oli noin 150 metriä pitkä ja rakensimme loistavat piilot :-). Vasemmasta etukulmasta noin 50 metrin paikkeilla oli maakuoppa jonka päälle tuli pressuun kiedottu vaneripala ja sitten vielä päälle sammalta ja saniaisia, siis täydellinen maapiilo. Samalle puolen reilun 100 metrin paikkeille tiemme toiseen kuoppaan kepeistä kannen jonka päälle havuja ja saniasia sun muuta peitettä sekä sivuun jälleen pressuun kiedottu vaneripala. Näin helposti saa siis maapiiloja :-). Radan oikealle puolen tuli etukulmaan pressuteltta.

 Tatzin  kanssa aloitimme oikeasta etukulmasta ja teltalla oli tarkoitus olla suorapalkka. Taas se koiran ryökäle oli vaan niin nopea että kiertäessään piiloa otti rullan ja lähti tulemaan mulle. Maalimies oli jo aukaisemassa luukkua ja kehui, mutta koiralla kun oli jo rulla suussa niin se toi sen mulle. Niinpä tähänkin tuli sitten ilmaisu ja hyvin meni. Palkkana olikin suuri patukka ja leikki. Tatzi tyytyväisenä kantoi patukan keskilinjalle. Rataa jatkettiin vasemmasta etukulmasta, jonne Tatzi irtosi hyvin ja lähti hienosti etenemään. Liikuin itse niin että näkisin mitä maapiilolla tapahtuu. Tatzi juoksikin ensin vähän ohi, mutta sai kuitenkin hajun ja paikallisti piiloa vähän. Sen jälkeen se tarkasti hienosti piiloa ennenkuin otti rullan ja en voinut olla kehumatta tästä hienosta työstä :-). Näytölle mentiin aivan suoraan ja vauhdilla. Täällä mun piti auttaa maalimies ulos ennenkuin leikki alkoi. Harmittavasti mulla ei ole kuin yksi iso patukka ja pikku patukalla ei leikki suju ihan niin hienosti, kun maalimiehen on varottava sormia eikä Tatzi ota siitä sellaista otetta kuin isosta patukasta. Mutta eipä mitään, mulla oli koira kytkettynä ja maalimies lähti härnäten juoksemaan kohti keskilinjaa ja me hinauduttiin perässä. Sitten latoinkin taas oikealle puolen tyhjälle pistolle. Tässä vähän ihmettelin kun Tatzi ei irronnutkaan ja syykin selvisi saman tien. Metsässä liikkui ylimääräinen "maalimies" sienimetsällä, jonka Tatzi kävi tarkastamassa mutta tuli pois. Piti ilmeisesti liikkuvaa maalimiestä myös ylimääräisenä :-). Ystävällinen setä tuli keskilinjalle katsomaan ja laitoin uudelleen pistolle. Nyt irtosi syvälle ja työskenteli hyvin eteenpäin reilun piston. Vasemmalle puolen jälleen ja etenin itse, joten näin jonkin matkan päästä että Tatzi on tulossa poispäin ja ei ole kovin syvällä. Ajattelin laittaa uuden piston ja kuvittelin koiran tulevan perässäni kun käänsin sille selän ja kävelin takaisin päoin keskilinjaa. Kun katsoin missä koira on, ei sitä näkynyt missään ja luulin että se on ylittänyt keskilinjan itsekseen, mutta eikä mitä vaan tuli hetken kuluttua rullan kanssa. Oli siis lähellä keskilinjaa saanut ilmeisesti hajun maalimiehestä (kumpuilevaa maastoa) ja mennyt takaisin. Näyttö jälleen loistava ja maalimies palkkasi kunnon leikillä. Otimme oikein kiinni hypyn patukkaan (pidin siis liinasta ja maalimies "karkasi" patukan kanssa) ja Tatzi kantoikin sitten ison patukan onnellisena autoon.

 Treeni meni vallan loistavasti vaikka tulikin vähän ylimääräistä häiriötä. Maapiilot oli loistava juttu ja tuonne alueelle on päästävä toistekin treenailemaan :-) (vihje...). Palkkaus näytti onnistuvan, ainakin seurauksena oli autossa "räksyttävä" koira  :-)