Ratsastustunnille ajaessani bongasin tietenkin lumesta sulaneen metsäalueen ja niinpä pois tullessa oli pakko poiketa vähän treenailemaan. Aloitimme tarkkuusetsinnällä ja esineeksi laitoin jonkinlaisen "kuution" missä keskellä reikä, ei siis niin iso kuin noppa. Pohja oli jäässä mutta lumeton ja esine oli takana vähän oikeasta reunasta keskelle päin. Tatzi teki aika tovin töitä ennenkuin lopulta esine löytyi, meni siinä ainakin se kolme minuuttia. Piilotin esineen aika hyvin pienen mättään kupeeseen ja Tatzi kävi alueen hyvin läpi ja heti kun tuon alueen tarkasti kunnolla niin löytö tuli. Palkaksi oli hakutreeneissä käytetty narullinen tyhjä jalkapallo :-). Heitin esineen ruutuun vielä toisen kerran ja nyt se jäi kutakuinkin keskelle eikä mitenkään liiemmin piiloteltuna. Tässä jälleen tarkkaa työskentelyä ja esine löytyi nyt nopeammin kuin ekalla kerralla.

 Esineruutuharjoitus täytyi tehdä myös ja siinä tallasin levleydeltään noin 20 metriä leveän kaistaleen. Esineitä oli neljä, muovinen pieni kännykkäkotelo, strechheijastin, narunpätkä, teippirulla. Tatzi liikkui alueella hyvin ja esineet nousivat tasaiseen tahtiin, lähimpänä ollut esine nousi viimeisenä.

 Ja vielä pudotetun esineen nouto jonkinlaisella vanhalla metsäkoneen uralla mikä lopulta muuttui "umpimetsäksi". Seuraamisessa olisi parantamisen varaa eli hieman siinä tulee erkaantumista ja välillä edistämistä maaston mukaan. Täytynee harjoitella jonkin verran umpimetsässä :-). Itse tuonti oli hyvä.