Tehtiinpä oikein kunnon jälkitreeni kun oli kerrankin siihen oiva mahdollisuus. Tuukka aloitti tänään hoidon ja mulla oli siis täysin vapaa aamupäivä :-). Tein jäljen aamulla ja välillä mentiin agility-treeneihin kentälle ja sitten ajelemaan jälkeä. Ehti vanhentua puolitoista tuntia ja mittaa ihan täysi voittajaluokan matka (1500 m) ja janakin oli ainakin 50 metriä jäljen lähtiessä oikealle.

 Janalla Tatzi lähti hyvin etenemään, mutta sitten meni vähän viistoksi vasempaan (johon muuten aina pyrkii), en kuitenkaan puuttunut kun koko ajan eteni hyvin. Loppupäässä tuli pientä epävarmuutta ja vauhti hidastui mutta eteni kuitenkin jäljelle asti. Nyt on ollut taas vähän lyhyempiä janoja, niin varmasti vaikuttaa. Haisteli jälkeä oikeaan suuntaan ja sitten lähti vasempaan muutaman metrin korjaten itse oikeaan suuntaan, hyvä,hyvä. Eka keppi oli jo noin 50 metrin päässä ja se ilmaistiin hyvin. Eka kulma meni pari metriä pitkäksi koira kuitenkin korjasi hyvin. Suoran päätteeksi lähellä isoa valtatietä oli piikkikulma, mitä hiukan tarkasteltiin. Kulman jälkeen tuli ojan ylitys ja sitten oli kakkoskeppi jossain ja se jäi. Alue oli piikin aikoihin korkeaa suopursua ja sen jälkeenkin vielä oli kasvillisuutta paljon. Kepin jätin kuitenkin ihan selkeään paikkaan, mutta selvästi tämä alku jäljestä vielä takkuaa ja keppejä tahtoo jäädä. Kakkoskeppi oli noin 250 metriä ekasta kepista ja kolmas keppi oli sitten vasta 400 metrin päässä. Tatzi siis jäljesti 650 metriä ilman keppiä, kun kerran kakkonen jäi. Tässä oli reilun noin 350 metriä pitkä suora ja selvästi koira ajoi välillä vähän huolimattomasti ja kun piikki tuli se yllättyi itsekin. Tätä vähän tarkasteltiin, mutta selvitti ihan ok. Kolmannen kepin ilmaisi hyvin. Neljäs keppi oli sitten jo 200 metrin päässä ja sekin ilmaistiin hyvin. Tämän jälkeen tuli sitten enemmän kulmia eli lopulla puolella kilometrillä oli 6 kulmaa ja aukko sekä tien ylitys. Kun tultiin aukon laitaa ja siinä oli kulma kohti aukkoa, niin sitä piti vähän tarkastaa ja samoin aukolla oleva kulma mentiin ohi (myös minä kun olin vähän liian lähellä koiraa), mutta tässä Tatzi teki hienoa työtä etsien jäljen, muut kulmat meni mallikkaasti. Aukolla (heinikka ja horsma kasvustoa) oli keppi ja se meni hyvin samoin viimeisen kepin ilmaisi hyvin. Ruoka oli viimeisestä kepistä 50 metrin päässä ja aikaa kului puoli tuntia.

 Jäljen ajo oli hyvää lopussa eli nyt näyttää siltä että alku on hankalampaa (johtunee vieläkin janan epävarmuudesta), mutta pitkällä jäljellä näyttää työskentely paranevan loppua kohden. Nyt pitäisi päästä vielä treenaamaan pitkiä jälkiä ja ajattelin että alkuun laittaisin tiheämpään keppejä, katsotaan tuottaako tulosta. Tyytyväinen olen erityisesti siihen että loppua kohden parannetaan joten eiköhän tuo alkukin saada pakettiin :-)