Lähdin talsimaan jäljen Roominkorven tien varteen ja se olikin meille uusi paikka jäljestää, vaikka aivan vieressä onkin. Puolukan poimijoita näkyi olevan useampikin mutta niistä välittämättä tein jäljen. Ja eipä ne siellä olleet mihin jäljen tein, sillä sinne oli nousua aikalailla. Maasto olipääsääntöisesti männikköä ja kuusikkoa sekä korkeuseroja tuli jäljen loppuun. Jälki lähti vasempaan ja jana oli 45 metriä pitkä. Jälki vanheni 2 tuntia ja se oli mitaltaan 1200 metriä 7 kepillä. Alun alkaen oli tarkoitus tehdä ihan voittajaluokan mittainen jälki 8 kepillä, mutta uudessa maastossa tulinkin liian pian tielle ja lopetin siihen. Keppejä laitoin enemmän, jotta sain alkuun usemman kepin lähekkäin. Jäljen vanhentuessa käytiin katsastamassa uusia hakualueita ja Tatzi lenkkeili umpimetsässä aikalailla ennen jäljen ajoa.

 Janalla Tatzi lähti hyvin ja noin 30 metrin paikkeilla poikkesi vähän vasemmalle kiertäen isoja mättäitä (oikealta puolen kiertäminen olisi ollut suora linja), joten ihan tuttu kaava tuo vasemmalta kiertäminen. Jäljen otti ihan hyvin ja tarkasti pienesti takajälkeä kääntyen oikeaan suuntaan. En lähtenyt heti perään vaan seisoskelin jonki matkan päässä ja odottelin että liina olisi mennyt loppuun ja vähän ylikin ennenkuin lähden. Tästä seurauksena Tatzi kääntyi takajäljelle ja taas tarkastuksen jälkeen oikeaan suuntaan. Kun en taaskaan lähtenyt perään niin se kääntyi takajäljelle ja alkoi painella sinne ilman että aikoisi kääntyä. Kutsuin ja niinpä Tatzi kääntyi ja lähti oikeaan suuntaan. Nyt meni vaikka odottelin jonkin tovin. Tätä samaa on ollut kokeissa ja Tatzi ilmeisesti odottelee mun lähtevän nopeasti perään tai sitten tulee epävarmuus (mielestäni olen odotellut kyllä tuota liinan loppumista). Jäljen ajo oli pälyilevää joten nyt oli taas sellainen päivä. Reilun 50 metrin päässä lähdöstä oli eka keppi, mikä meni ok. Nyt olin sitten laittanut seuraavan kepin jo edellisestä kepistä 50 metrin päähän, jotta saisin varmuutta tähän alkuun enemmän. No kuinkas kävikään....se keppi sitten jäi eli Tatzi on alussa huolimaton ja epävarmempi kuin jäljen jatkuessa. Kolmas keppi oli sitten tästä kepistä 100 metrin päässä eli kun kakkoskeppi jäi väliin niin ekan ja kolmosen väliin tuli noin 150 metriä. Tämän kepin Tatzi ilmaisi ihan ok ja sitä ennen oli yksi kulma mikä meni hyvin. Tämän kepin jälkeen myös kaikki loput kepit Tatzi ilmaisi eli niissä ei ollut mitään hankaluutta. Neloskeppi oli kolmosesta noin 200 metrin päässä. Piikkikulma meni hyvin, mutta se olikin selvällä männiköllä (nämä vähemmän aluskasvillisuutta olevat pätkät Tatzi ajaa tarkemmin). Piikin jälkeinen keppi (jälleen noin 200 metriä edellisestä) meni myös hyvin ja se oli loivassa ylämäessä. Jälki jatkui männiköstä sellaiseen jyrkkään kallioiseen laskuun (muuttui kuusikoksi) ja se oli siis todella jyrkkä. Tatzi jäljesti kuitenin tarkasti myös alamäen ja loppuosassa alamäkeä oli keppi (300m edellisestä), ok. Kepin jälkeen jouduin tekemään liian nopeasti kulman ja tässä tuli pientä tarkastelua. Myös seuraava kulma tarkasteltiin ja jälki lähti vuorostaan valtavaan ylämäkeen. Molemmat puuskutettiin mäen päällä ja Tatzi läähätteli aika lailla. Pienen herpaantumisen jälkeen (liekö mäestä johtuvaa, ei kuitenkaan pahaa) Tatzi korjasi ajonsa kunnolliseksi ja seuraava kulma meni hienosti samoin vielä viimeinen kulma. Myös viimeisen kepin ilmaisi hyvin vaikka tuli taas vähän alamäkeä ja loppupalkkakin löytyi.

 Jälki oli raskas mutta hyvin ihan meni. Alku ei ollut raskas vaan pikemminkin loppu. Vielä yritän uudelleen tuota että keppejä on alussa enemmän, jospa se onnistuisi :-)