Tatzi on välillä hieman rasittava, kuten juurikin tänään. Ensinnäkin se karkailee tarhasta ja kaikki lukot on kiinni ja ovet pönkättynä (osaa avata taitavasti myös pyöreäkahvaisen mollukkalukon). No autokatoksen takaseinä (tarha menee tämän takana) oli tuulen voimalla heilunut (haka irronnut ja ovi sellainen sivulle vedettävä valtava ovi) ja siitähän pieni koira mahtuu tunkemaan itsensä. Äitini sattui tänään käymään meillä ja telkesi sitten Tatzin kuistille portin taakse, tietenkin sen Tuukalle tuoman porkkanasäkin kera!!! Pienellä koiralla oli puuhasteltavaa kun oli iso säkki porkkanoita!! Voi raivoisaa että sen pitää tunkea kuononsa joka paikkaan. Illalla koirat olivat sitten pihassa, kun en heti lähtenyt niiden kanssa lenkkeilemään vaan vietin aikaa Tuukan kanssa. Iltapuuron jälkeen mentiin iltapesulle ja ajattelin että vien vaipparoskapussin roskikseen kun saan tämän päivän viimeisenkin vaipan siihen. Se roskapussi oli siis ulkona kuistilla hyllyssä korkealla ja siinä oli niitä vaippoja useammalta päivältä!!! Ehdin eteiseen kun näin ikkunasta sen hävityksen mikä pihalla oli ja Tatzi veti tuhatta ja sataa paskavaippa riekailena suussaan Giraa karkuun!!! Ei helv.....ti, jos ei koirilla ole aktiviteettia niin he keksivät sitä itse tai sitten ne keksivät sitä omistajille! Se vaippasäkki oli kuistilla ja siihen oli levitetty muutama paskavaippa ja sitten niitä oli pitkin pihamaata lisää. Kumma kyllä, vaipat joissa oli vain pienempi tarve olivat siististi samanlaisessa paketissa, kuin ne oli roskikseen laitettukin!!?? Vain isommat tarpeet siis kelpasivat hävitykseen. Eikun siivoamaan ja sitten lähdettiin esineruudun tekoon.

 Tein esineruudun haastavaan maastoon ja melko pimeää oli jo tuossa vaiheessa. Kävelin kilometrin verran meiltä ja Jyväskylän tien yli toiselle puolen tuli alue. Maasto nousi ja oli toiselta reunalta kortteista. Jokunen kaatunut puunrunkokin ruudussa oli ja kovin mättäistä pohjaa. Laitoin tallauksen aikana neljä esinettä, molempiin takakulmiin ja oikealle eteen sekä keskelle puoliväliin. Lähetin Tatzin vasemmasta reunasta ja se juoksi heti keskimmäiselle esineelle tuoden sen, aikaa kului 18 sekuntia. Keskikohta oli korkeammalla, joten haju taisi tulla sieltä hyvin. Laitoin Tatzin uudelleen esineen tuontikohdasta (olin siis siirtynyt) ja nyt se lähti oikealle, ei lainkaa perälle. Tatzi palasi pariin kertaan mun luo ilman esinettä, ehkä pimeä ja vieressä oleva valtatie hiukan haittasi. Parin minuutin etsinnän jälkeen löytyi toinen esine, oikealta edestä. En tietenkään nähnyt oliko Tatzi missä kaikkialle käynyt :-). Lähetin uudelleen kohti vasenta takareunaa ja jälleen Tatzi haki kauan ja palaili välillä lähtien kuitenkin aina hyvin uudelleen. Kolmas esine löytyi vasemmasta takareunasta viiden minuutin paikkeilla. Siirryttiin oikeaan reunaan ja lähetin vielä etsimään. Kun aikaa oli kulunut melkein 7 minuuttia löytyi neljäs esine. Gira sai hakea pari esinettä, Tatzin katsellessa puussa kiinni.

 Tuota aluetta täytyy käyttää valoisan aikaan, sillä se oli haastava kumpuilevan maaston johdosta sekä kaatuinen puunrunkojen vuoksi. Pimeässä vähän huonommin näki miten koira siellä liikkui, katuvalon hämy kun ei paljon sinne metsään auttanut :-)