Tänään kisailtiin Keski-Suomen Kennelpiirin piirinmestaruuksista palveluskoirakokeissa tai siis osa lajeista kisataan huomenna. Tatzin kanssa osallistuttiin etsintäkokeeseen eikä hassummin mennytkään :-). Päivä oli kuuma pitkästä aikaa ja se vähän huolestutti, mutta pikku-Taateroinen teki sen mitä pitikin ja voitti piirinmestaruuden hyvällä ykköstuloksella samalla saavuttaen käyttövalion arvon etsintäkokeesta.

 Aamulla aloitettiin jäljillä ja saimme arvalla viimeisen jäljen. Janalla Tatzi lähti etenemään ihan ok, mutta hieman viistosti, kuitenkin itse suoristaen. Sitten se otti jäljestä hajun mutta lähti takajäljelle, kun kutsuin ja käänsin, niin Tatzi lähti ihmeellisesti viistosti etenemään ihan kuin janaa eteenpäin ja lopulta jäljesti takamerkiltä viistosti metsään! :-O Janalta vähennettiin kaksi pistettä takajäljestä ja minun jäi kysymättä että menikö jälki viistosti janan poikki. Ilmeisesti ainakin jotenkin koska enempää ei vähennetty ja koira jäljesti viistosti metsään päin. Alkujälki meni kuitenkin aika huonosti, ylitimme jonkin ryteikön ja eka kulma oli jo selvemmällä maastolla. Vasta toisen kulmaan jälkeen Tatzi ilmaisi kepin, joten paha aavistus alkoi, että nyt on jäänyt keppi tai kaksi alkupäähän. Ihmettelin, kun en nähnyt keppiä siinä missä Tatzi makasi ja pyysin näyttämään sitä, no siellä se oli tassun alla ja tosi pieni! Pituutta oli varmasti se 10 senttiä, mutta paksuutta....no joo, mun pikkusormen verran. Onhan me näillä pienillä harjoiteltu, mutta kisakepit....Ei tainnut mennä kuin 50 metriä, kun Tatzi ilmaisi toisen kepin. Tarkkaan se näitä keppejä etsikin :-). Neljännelle kepille tultiin tien viereen, joten arvelin että eka keppi jäi ja yritettiin paikkailla siinä kuitenkaan onnistumatta. Palautin siis ne kolme keppiä ja jäljeltä tästä syystä saimme pisteitä 38 (maks. 50). Viidestä kisaajasta yksi sai kaikki kepit ja muilla sitten jäi keppi tai kaksi metsään. Tarkkuusruutu oli seuraavana ja yllätyksekseni suoritusjärjestys vaihtui jälkinumeroista kilpailunumeroiksi. Me siis kaikki muut maasto-osuudet tehtäisiin ensimmäisenä ja tarkkuuteen jouduttiin melkein heti jäljeltä. Alue oli pienten kuusten keskellä ja siitä läpi meni pieni polun tapainen. Tatzi lähti etsimään ja suoraan sitä polun tapaista ulos ruudusta (kuusten välissä oli sopiva aukko juuri tässä), pyysin pois ja niin se itsenäisesti jatkoi työskentelyä. Esine löytyi aika nopeasti oikealta reunalta keskivaiheilta pikkuriikkisen kuusen takaa. Luovutus ok ja mun kädet oli täynnä roskaa!!! Paniikki etteikö sitä esinettä tullutkaan mukana, meinas iskeä, mutta oli se siellä alla. 5 sentin kolikosta vielä puolet pienempi ulkomaalainen kolikko eli esine oli tosi pieni. Saatiin tästä täydet 20 pistettä. Pudotettu esine oli seuraavaksi ja se meni myös täysin pistein eli 20.

 Tottelevaisuus kentälle suunnistimme seuraavaksi ja olin siis ekana suoritusvuorossa. Kuuma sää vei parhaimman terän koirasta, mutta sellainen suht virheetön suoritus. Tasamaanouto oli jälleen huono eli lähti vähän vetelästi ja tiesin että ravilla tullaan takaisin, niinhän siinä kävi. Muista liikkeistä arvosana erinomainen, mutta tasamaanoudosta hyvä ja pisteet tottiksesta 97.

 Maasto-osuus jatkui ja seuraavaksi henkilöhakuun. Alue oli oikealta puolen männikköä jossa oli paljon maapoteroja (armeijan alueella) ja vasemmalta puolen laski vähän alaspäin "pusikkoon". Lähetin ensin oikeaan etukulmaan ja sinne Tatzi irtosi oikein hienosti jopa yli rajojen. Edellisviikon oli solttupojat ryynänneet koko viikon perjantaihin asti kuulemma hakualueella eli tallausta oli ja vähän muitakin jätöksiä ;-). Kutsuin ja tulihan siihen ihan jopa eteenpäin tarkistamistakin. Toiseen etukulmaan upposi myös hyvin ja lähti äänestä päätellen (pusikko heilui) etenemään. Jonkin matkan päästä kutsuin koiran pois ja laitoin taas oikealle puolen. Tatzi lähti aika nopeaan etenemään ja hävisi jonnekin pidemmälle rataa. Hetken kuluttua tuli rullan kanssa ja minä olin tässä vaiheessa noin puolessa välin rataa. Näytölle mentiin kovaa ja suoraan, myös hallinta ok. Maalimies oli maapoterossa vanerikansi päällään, mutta tätä ei oltu mitenkään "naamioitu". Pieni juomatauko keskilinjalla ja sitten jatkettiin taas pusikko puolta. Tatzi eteni siellä, jälleen äänestä päätellen, hyvin eteenpäin ja takakulmaan asti josta sitten nousi ylöspäin saaden maalimiehestä hajun ja tulikin hetken rullan kanssa. Maalimies oli keskilinjasta noin 20 metrin päässä, mutta taas se tuli!!! Tatzi lähti ihan ok, mutta koukkasi jäljilleen (mun mielestä sinne mistä oli tullut eli vähän rataa eteenpäin) ja teki pienen "koukkauksen" maalimiehelle mennessä. Paikka mistä mentiin oli risukkoinen, mutta silti olisi voinut mennä suorempaan eikä koukkailla. Tästä lähti sitten se yksi piste mikä haussa menetettiin, muuten siis meni loistavasti ja pisteet tästä 79. Esineruutu jäi vimeiseksi ja nyt jo jännitti miten Tattis jaksaa. Aloitin oikeasta reunasta, sillä se näytti pahemmalta alueelta. Tatzi lähti hyvin, mutta ei irronnut perälle asti vaan "haahuili" lenkin ja tuli pois. Siirryin vähän ja lähetin uudelleen, nyt menikin sitten hyvin ja kaartoi vasempaan nurkkaan! Siellä hetken selvästi paikallisti esinettä ja tulikin sitten sen kanssa reippaasti. Lähetin jälleen oikealle nurkkaa kohti ja nyt Tatzi menikin sinne ja alkoi pyöriä kaatuneen puunrungon lähellä paikallistaen esinettä. Löytyihän se toinenkin ja tässä vaiheessa helpotuken huokaus pääsi, sillä tämä varmisti valion arvon. Siirryin keskelle lähettämään ja Tatzi lähti hitaasti! Ei ole totta, ajattelin...lopettiko se hommat?? Onneksi pidin suuni kiinni, sillä aivan lähellä oli esine ja huomasin kyllä pian että esineestä on haju. Näin saatiin viimeinenkin esine ylös ja pisteitä 29, yksi piste meni kun olisi saanut työskennellä ruudussa vielä voimakkaammin eli päivän urakka näkyi jo tassuissa :-D

 Yhteispisteillä 283 saimme ykköstuloksen, sen käyttövalion arvon ja piirinmestaruuden. Kanssa kilpailijoista kaikki viisi koirakkoa saivat tuloksen ja toiseksi tulleelle Marjalle ja Erikalle tuli myös ykköstulos 277. Onnea siis kaikille tuloksista! Oli oikein mukava päivä, vaikka hiki tuli :-). Pari viikkoa on SM-kisoihin ja treenailla vielä pitäisi eli lomailemaan ei aleta ;-)