Tänään on ollut todellinen jälkipäivä. Aamupäivällä tein Tatzille jäljen, kun olin vienyt Tuukan hoitoon. Jäljestä tuli noin 700 metriä pitkä ja keppejä oli viisi. Jälki vanheni pari tuntia ja janalla mittaa oli 40 metriä jäljen lähtiessä vasemmalle. Tatzi lähti etenemään suht hyvin mutta noin puolivälissä meni poikittain vanha metsäkoneen ura mihin Tatzi sitten poikkesi. Käskin koiran takaisin ja lähetin uudelleen, nyt meni sitten toiseen suuntaan uraa. Vielä kerran napakkaan sävyyn pois ja lähetys, jolloin tämä tuotti jo tulosta. Tosin jäljen otto oli huono ja takajälki, josta kyllä kääntyi aika hyvin. Eka kepi ilmaisi hyvin. Ekat pari kulmaa meni laajasti samoin piikin meni pitkäksi. Kakkoskeppi jäi johonkin. Jälki meni ojan yli tuoreelle aukolle missä oli hakkuujätteet (kuusen oksia). Sieltä nousi keppi ja jäljesti tämän osan hyvin. Loiva piikki meni hyvin ja sitten tultiinkin isolle ojalle takaisin. Jälkeä tehdessäni en päässyt ojan yli ihan mistä tahansa kohtaa vaan kävelin piennarta pitkin missä oli vielä reippaasti lunta. Tämän pätkän Tatzi kyllä jäljesti vai jäljestikö :-), mutta sitten jälki hukkui leveään virtaavaan ojaan. Oja oli niin leveä että olin jo tallatessa limbonnut itseni yli puiden avulla ja silti mulinut ja nyt näytti tapahtuvan samallalailla. Tatzi haisteli aivan oikein ojan yli ilmaa, mutta ei rohjennut ylittää. Minä menin itse ensin ja irrotin koiran liinasta ettei jää kiinni. Ja taas keikuttiin yli jotenkin, tosin toisessa kumisaappaassa oli reikä ja se täyttyi aika äkkiä. Tatzi hyppäsi valtavalla loikalla mun perässä, pienen houkuttelun jälkeen. Siitä sitten pyysin jatkamaan. Liekö tuo vähän sekoitti mutta seuraavan kepin ajoi vierestä ja muutenkin huolimattomasti. Viimeisen kepin ilmaisi, mutta meinas vähän lintsata ja jatkaa vaivihkaa matkaa, josta huomautin. Lopusta löytyi sitten ruoka. Kaikkineen aika huono jälki.

 Päätin sitten korjailla vähän asioita illalla töiden jälkeen. Menin lähimetsään ja sidoin Tatzin puuhun kiinni (olin laiska enkä jaksanut hakea siten kävellen edestakaisin joten siksi otin koiran heti mukaan). Tein pienen jäljen (noin 100 metriä) ja Tatzi näki minut ainakin osittain. Jana oli 40 metriä ja keppejä 8. Ajoin jäljen samantien ja jana meni nyt hyvin. En ollut mitenkään erikoisesti huudellut tai tehnyt mitään kun Tatzi odotti puussa kiinni. Eteni suoraan ja pientä maaston mukaista koukkailua, mutta suorana tuo eteneminen pysyi. Otti jäljen hyvin ja oikeaan suuntaan (oikealle), josta saikin sitten palkkioksi löydön jäljeltä...pienen makupalarasian. Keppejä ei sen sijaan nostellut :-O, toiseksi viimeisellä kepillä vasta pysähtyi. Koira pääsi multa irti mutta ei silti juossut jälkeä. Minä keräsin matkalta neljä keppiä ja olihan niiden päälle ehtinyt sataa lunta, mutta silti oli työskentely huolimatonta....todella. Myös vimeisen kepin ilmaisi. Kepit olivat siis tiuhaan ja nythän onkin keppien väli ollut pitkä. Tämähän piti sitten heti korjata.

 Tein siis niillä neljällä kepillä keppiharjoituksen eli tein 50 metrin jäljen ja tiputtelin kepit matkalle. Ei siis janaa, kun meni edellinen niin hienosti. Ekan kepin näytti mutta jatkoi matkaansa, ärähdin tästä oikein kunnolla jolloin palasi nopeasti ilmaisemaan keppiä. Hyvä palkka tästä. Toisen kepin ilmaisi ok. Kolmannella kepilla taas lähti jatkamaan matkaa pienen kepillä pyörähdyksen jälkeen ja taas kunnon manaus/ärähdys, jolloin nopea ilmaisu. Viimeisen kepin ilmaisi taas hyvin. Kepit ovat siis jääneet vähän toissijaiseksi, kun on otettu tuo ruoka jäljen päähän. Nyt haetaan tasapaino sitten näiden asioiden välille niin eiköhän se paketti ala olla kasassa.....kait :-)