Pitkästä aikaa siis päästiin jäljellekin. Kyllä oli mukava tallata pieni jälki märässä metsässä :-). En tehnyt kuin 400 metrin mittaisen jäljen 4 kepillä. Oli siis Tatzille mukava yllätys kun olikin näin lyhyt. Jana olikin sitten pitkä eli siihen tuli mittaa 60 metriä ja jälki lähti vasemmalle. Vanhentuikin tuo 2½-tuntia kun en kehdannut lähteä silloin kun piti, nimittäin naapuri oli tukkinut tien kuorma-autollaan ja keräsi kaivinkoneella vanhat betonirummut pois tien penkalta meidän kohdalta. Johan ne siinä vuoden lojuikin :-D.

 Jäljelle siis ja Tatzi lähti hyvin, mutta kuinka ollakaan 30 metrin kohdalla alkoi aivan kuin jäljestämään molempia suuntia tarkastaen. Odottelin mitä tapahtuu ja lopulta tuli mun eteen aivan kuin odottaen uutta käskyä edetä. No annoin käskyn ja niin jatkoi matkaa :-O. 50 metrin kohdalla taas etsittiin, mutta nyt jatkoikin sitten itse etenemistä kun sai hajua jäljestä vasemmalta. Otti jäljen hyvin ja lähti oikeaan suuntaan eikä kääntynyt takajäljelle vaikka itse poikkesin hakemaan merkin. Jäljen otto siis sujui oikein varmasti ja samoin itse jäljestäminen. 50 metrin päässä oli eka keppi ja hyvä ilmaisu. Aloin kehua heti ja Tatzi otti kepin suuhunsa tullen mua kohti kun en päässyt isojen kivien yli niin nopeasti. Täytyy nyt vähän varoa liukkaita pintoja. Leikittiin ja kehuttiin ja sitten syötiin oikein kunnolla. Seuraavana oli piikkikulma alamäessä ja sehän meni tietty yli (alamäessä niin arvasin näin käyvän). Tatzi etsi pienellä ympyrällä jälkea ensin oikealta ja sitten jälki löytyi vasemmalta, piikki siis vasemmalle. Motocros-pyörien ajoreitin ylityksen jälkeen pientä tarkastelua, mutta jatkoi hyvin ja keppi oli aika pian jonka yli meni ehkä metrin pari mutta hienosti palasi ilmaisemaan. Jäljen toinen kulma oli ysikymppinen, ehkä vähän jyrkähkä ja se meni kuin oppikirjasta konsanaan. Kolmas keppi myös hyvällä ilmaisulla ja nyt toi taas keppiä kun kehuin. Neljäs keppi oli taas 50 metrin päässä ja myös hyvin nopea ilmaisu. Loppruoka, mitä ei siis kepeiltä saanut, löytyi jonkun matkan päästä yllätyksenä.

 Kyllä mun pikkukoira oli super tänään. Jäljen ajo oli varmaa ja hyvällä tempolla mentiin. Huomenna jos päästäisiin vähän janoja harjoittelemaan.