Illalla yhteistreenit ja tähtäsin kaikki treenattavat liikkeet alkuhäiriöön eli kun maneesissa on kaikki muutkin tekemässä omia harjoituksiaan ja koiria oli kymmenen. Aloitin pienellä seuraamisella ja kontakti pysyi hyvin vaikka ohiteltiin vieraita koiria jne. Tästä siirryimme luoksetulo harjoitukseen ja ekana otin pysäytyksillä ja palkkasin seisomaan pysähdyksestä kun se oli niin hyvä. Loppu meni myös loistavasti ja toistettiin vielä läpijuoksuna.

 Maneesin joka nurkkaa oli tehty ruutu joten pääsi harjoittelemaan eri suuntia. Otin merkille menoa ensin ja ekalla kävin korjaamassa asennon merkin taakse ja suoraksi. Toinen meni jo niin että heitin palkan. Tästä lähetin vasemman puoleiseen ruutuun ja Tatzi lähti mutta hieman epävarmasti kun ei heti hahmottanut ruutua mutta kun sen näki niin vauhti lisääntyi ja meni varmasti ruutuun. Pari koiraa oli myös lähellä ruutua tekemässä omia harjoituksiaan. Onneksi ruudussa oli palkka valmiina että saatiin "vaikeasta" ruudusta palkka kun meni kuitenkin hyvin. Toistettiin tämä ruutu ja nyt merkille yritti tehdä vain kaaren sinne päin ja sitten oikaista ruutuun. Korjattiin asia ja otettiin alusta asti, nyt merkki hyvin ja ruutuun meno hyvä. Vielä otin oikeanpuoleisen ruudun koska halusin testata onko koira oikeasti ohjattavissa (kuunteleeko vai lähteekö edelliseen suuntaan). Merkille meno hyvä ja palkka, siitä oikealle ruutuun ja Tatzi lähti varmasti ja vauhdilla keskelle ruutua ja siinä pysäytys. Juoksin palkkaamaan ja kehumaan ja toistettiin vielä että jätin palkan. Nyt merkille meni vinosti kuono kohti ruutua joten korjasin ja otin uudelleen. Nyt parempi ja heitin palkan vähän vasemmalle. Ruutuun meni hyvin.

 Nyt meillä oli mukana hyppyeste joten otin metallikapulalla hyppynoudon. Kisaliikkeenä ja ihan hyvä. Toistettiin vielä hetsaten ja ny hypyt vauhdikkaammat ja nouto vielä parempi. Siirryimme kaukokäskyihin ja taakse jäi koirakoita häiriöksi, nämä ei haitanneet sillä kaikki liikevaihdot sujuivat hyvin ja vapautin luokseni palkalle (tämä oli vain yllätys ei normaali käytäntö), ekana oli maasta seisomaan nousu.

 Ohjatun noudon halusin myös häiriössä ja vielä oli muutama koirakko maneesissa. Liikkeenohjaaja vei kapulat ja vasemman puoleinen oli noutovuorossa. Merkille menon kävin korjaamassa ja toinen jo parempi josta lähetin ja noudossa ei ongelmia. Halusin vielä ottaa oikean puoleisenkin noudon ja nyt merkille mentiin kolme kertaa että hyväksyin. Ekalla korjasin ja toka oli jo parempi vaikka korjasin ja kolmas jo sellainen että heitin palkan. Tästä lähetys oikealle ja ei mitään ongelmia noudossa tai paremminkin suunnassa ja oikean kapulan tuomiessa. Tässä siis oikea asento merkillä ja suunnat on heti helpommat (näinhän ne viisaat tokoharrastajat ovat sanoneet ja näyttää toimivan :)).

 Tämän jälkeen aloitettiin paikallaoloharjoitukset ja jaettiin porukka kahtia. Jäin ekana ottamaan paikalla istumisen ja aikana oli kolme minuuttia, ei ongelmia. Jäin myös toiseen ryhmään sillä halusin että käskytetään yksitellen maahan ja ylös. Hyvin meni etenkin maahanmeno ja sivulle nousukin oli hyvä mutta saisi olla ripeämpi, treenataan. Otin paljon liikkeitä ja hyvin meni.