Aamulla en jaksanut pellolle tepastella, kun vettä satoi. Niinpä kävin tallaamassa jäljen vasta iltapäivällä ja nyt päätin ajaa sen vielä valoisan aikaan, sillä tuossa kohtaa ei valoja olisi ollutkaan. Pelto oli tietty märkää, siitä ei pääse mihinkään ja katsoinkin aina kulmat ja esineet kohtalaisen hyviin paikkoihin. Nyt tein jälkeen mittaa oikein kunnolla eli noin 1200 askelta (n. 850 m), kulmia 8 (suoria kulmia, ei piikkejä), esineitä 5 (matonpala, 2 keppiä, nahkapala, heijastin) ja vanheni puolitoista tuntia, että ehdittiin ajaa valoisalla. Kulmia oli 6 oikealle ja vain 2 vasemmalle.

 Nyt homma lähti jo kuin vanhalta tekijältä eli eka 100 askelta meni varsin rutiinilla. Toki makupaloja oli vähän tiheämpään, mutta ei niin paljon kuin edellisellä jäljellä. Eka suora oli ainakin 100 askelta ja makupaloja noin 10-15. Eka kulma oikealle meni oikein mallikkaasti, mutta palasi vähän tarkastamaan. Toisella suoralla oleva esine (keppi) jäi ilmaisematta ja en itsekään sitä nähnyt. Toinen kulma oikealle meni mallikkaasti!! JEE... Sitten tuli pitkä suora ja siinä oli paikka paikoin paljonkin lehtiä ja vähän makupaloja. Suoralle olevan esineen (matonpala) ilmaisi ensin pyörien ja taisi olla minuun päin maaten, mikä korjattiin. Kolmas kulma oli ylämäessä oikealle ja tämä mentiin pitkäksi. Tatzi meni yli sellaiset 3 metriä ja teki siinä kulman, jonka jälkeen tarkasteli itsensä jäljen päälle. Tässä vaiheessa alkoi nimittäin tahti hiukan kiristyä ja aloin pitämään liinaan jännitettä, silti oma vauhtini on koko ajan rauhallinen kävelyvauhti. Neljäs kulma oli vasemmalle ja se meni hienosti. Kolmas esine oli heijastin ja taas pientä vääntöä ilmaisun kanssa eli meni ihan ok maahan, mutta pahasti poikittain. Palkanhan annan tämän takia maahan, samalla kun otan esineen ja laitan jo palkan seuraavaankin askeleeseen samalla, että koira lähtee rauhassa. Vaitelen myös tulopuolia koiran sivulle eli jos on vinossa, niin menen sille sivulle ja sitten onkin seuraavalla esineellä vinosti toiseen suuntaan :-O. Seuraava kulma oikealle meni myös hienosti ja samoin kuudes kulma. Tässä sitten alkoi tahti kiihtyä ja selvästi tuli kuvaan mukaan seilaamista, niinpä päätin puuttua asiaan hinaamalla itseni lähemmäs koiraa, noin puoliväliin liinaa ja pitämällä aika tiukan otteen. 7. kulma oikealle meni aika kivasti ja tämän jälkeen hinasin itseäni vielä lähemmäs. Seuraava esine oli nahanpala (minkä oli edellispäivänä tuonut), mutta nyt ilmaisi nopeasti ja vain vähän vinoon. Liekö vaikutti se että olin lähellä ja pistin vastaan aika paljon. Viimeinen kulma meni taas hienosti ja sitten tuli tien ylitys, jossa stoppasimme sillä Tatzi oli ryntäämässä tien yli nenä ylhäällä ja tätä en sallinut. Makupaloja oli nurmen puolella ja ne mentiin hyvin, mutta sitten meinasi vain pompata nopsaan toiselle puolen ja minä kun ajattelin vaatia sellaisen korrektin ylityksen. Niinpä vähän aikaa seisottiin paikallaan ja sitten näytin mitään sanomatta kädellä askeltani, jolloin Tatzi lähti...yllätys, yllätys kauniisti ylittämään nenä alhalla tien ja siinähän oli pari makupalaakin samoin kuin heti tien toisella puolen nurmella. Tie oli siis todella pieni, ei mikään varsinainen käyttötie ja leveydeltä pari metriä. Lopun sata askelta pitelin Tatzi pari metriä sen takana ja koko ajan puski eteenpäin. Viimeisen kepin ilmaisu oli aikas kiva jo ja samoin viimeisen purkin.

 Nyt täytyy miettiä noita ilmaisuja eli otanko niitä pihassa erikseen ja mietin myös laitanko esineiden sijaan pieniä ruokapurkkeja jäljelle, joilla saan taas hyvät ilmaisut. Tatzi jää niillä paremmin suoraan, kun palkka tulee sieltä purkista. Ajatus voisi olla siihen suuntaan että esineitä otan pihassa ja jäljelle laitan purkit muutaman kerran ja sitten vasta jäljelle esineet. Välipurkti voisivat hiema tasoittaa myös tahtia eli ei loppua kohden tulisi kiihdyttämistä, vaan sillai tasaisesti. Ero nimittäin näkyy, kun menen alkuun löysällä liinalla ja noin 300-400 askeleen jälkeen alkaa liina pikkuhiljaa kiristyä ja nyt pitkällä jäljellä jarrutin jo täysillä. Täytynee vissiin huomenna taas kokeilla visioita, kun on vielä vapaapäivä :-)