Illan suussa käväistiin nurmipohjalla tekemässä treeni. Nurmikin jo vihertää :-) (täällä Keski-Suomessa). Mulla oli merkkejä oikein kunnolla esillä kun oli ruutu, ruudun merkki, luoksetulomerkit ja idari vielä erikseen, eipä häirinnyt nyt kun olen muistanut noita merkkejä kylvää. Aloitimme pienellä seuraamispätkällä ja siinä lähinnä hitaassa käynnissä käännöksiä ja pysähdyksiä sekä juoksussa käännöksiä. Meni ihan ok. Seuraavaksi idari rinkiin ja siinä pysäytykset sekä seuraaminen hyviä, palkkailin vähän kaikesta. Luoksetulossa otin ekana läpijuoksun kun näytti niin ennakoivan. Toisella kerralla pysäytykset ja ne meni hyvin (palkkasin molemmat)! Viimeisenä läpijuoksu. Tuttu järjestys ja ruutu seuraavana, siinä merkille meno oikein loistava mutta sitten tapahtui jotain??!! Tatzi lähti ruutuun hyvin mutta pysähtyi etummaisten merkkien väliin ja oli menossa maahan. Tällaista ei olekaan sattunut ja nyt sen teki....miksi just nyt??? Menin lähemmäs ja annoin uutta käskyä, menihän se sinne ja palkkakin oli. Toistettiin ja nyt ei mitään ongelmia. Tässä välissä pieni tauko.

 Ohjattuna noutaminen ja siinä oikean puoleinen kapula. Ruutu jäi tässä meidän taakse oikealle ja nyt se sitten houkutteli sinne. Merkille meno hyvä ja kun lähetin noutamaan niin Tatzi päätti mennä ruutuun kun oikealle osoitin ja koiran nenä näytti kohti ruutua. Otin uudestaan ja nyt löysi kapulan eli nurmeen ne hyvin katoavat. Tehtiin uudelleen oikea ja nyt meni hyvin. Metallinouto otettiin tasamaanoutona ja eka ei ihan niin hyvä joten toistettiin ja se oli parempi (palkkasin kaikista liikkeistä koko treenin ajan). Tunnarinkin sain itse tehtyä ja laitettiin riviin kapulat pystysuunnassa. Tatzi teki tarkkaa työtä ja otti oikean mutta se putosi jostain syystä ja Tatzi korjasi nopeasti tuoden vähän hitaasti. Tehtiin uusi ja vaihdoin oman kapulan paikkaa, nyt meni hyvin kokonaisuudessa. Kaukokäskyt oli tänään loistavat  :-). Matkaa oli 22 askelta ja kaikki liikevaihdot meni riittävän ripeästi ja ei liikkunut!

 Kun olin lopettamassa muistin etten ole ottanut paikallaan istumista joten tehtiin vielä se. Ajattelin ensin tehdä niin että jätän Tatzin istumaan ja samalla keräilen merkkejä sekä muuta roinaa pois, mutta tämä taisi olla liikaa ja Tatzi meni maahan, joten ei nyt tällaista. Otin ihan normaalin käytännön mukaan eli menin piiloon. Tarkkailin Tatzia auton ikkunan kautta ja olin noin 4 minuuttia piilossa. Kun aika oli täynnä niin Tatzi istui ja kun tulin esiin piilosta oli Tatzi maassa! Voi p... Uudestaan vaan ja nyt otin kolmen minuutin istumisen. Pääsin palkkaamaan tästä, mutta nytkin ihan loppuhetkillä oli takajalat levähtäneet aikamoiseen lepoasentoon (ei todellakaan tyypillistä). Ehkä vähän jo väsytti treeni. Ruutuun vielä juostiin palkalle ja nyt meni hyvin. Kävin keräämässä merkit pois jättäen samalla Tatzin maahan ja otin ruudun loppuliikkeen eli seuraamaan kutsumisen. Tämä meni ihan ok, parempikin voisi olla mutta tällaisenakin ihan hyvä.