Häiriön aikana eli kun muitain koiria teki omiaan ympärillä niin otin seuraamista ja siinä keskityttiin vasemmalle käännöksiin kun ne ovat huonontuneet ja samoin täyskäännöstä jälleen uudella rytmillä. Käännökset alkoivat taas sujua entiseen malliin ja täyskäännökset toimivat. Luoksetulon otin molemmilla pysäytyksillä ja palkkasin myös molemmista. Maasta luokse sai tulla suoraan palkkaan kiinni. Toistettiin vielä luoksetulo läpijuoksuna ja hyvällä tempolla tuli ja palkan vedin esiin aika loppuvaiheessa (siis suoraan palkkaan kiinni ei eteen istumista). Tästä siirryimme ruutuun lähetykseen ja merkin takana olikin yllätys eli pieni kippo ja siellä namu (kippo vähän hiekassa että sen pystyi koira näkemään vasta merkillä). Yllätys meni hienosti sillä merkille meno oli hyvä. Toistettiin vielä merkille meno ja nyt heitin palkan kun meni hienosti ja kääntyi minua kohti hyvin. Ruutu vasemmalla ja siellä oli palkka valmiina, hyvä meno. Otettiin toisellekin puolen ruutu (kolme ruutua oli tehty) ja siinä merkille meno hyvä (heitin palkan) ja ruutu jälleen vasemmalla ilman palkkaa. Meno oli hyvää mutta Tatzi jotenkin ajautui ruudun oikeaan reunaan ja tulikin sitten katselemaan ruudun etumerkkiä joten menin lähelle korjaamaan. Otettiin uudelleen ja nyt meinas oikaista ruutun ilman merkkiä mutta Tatzi sana muutti koiran suunnan hienosti merkille :). Toistettiin merkille meno ja palkka. Ruutuun meno loistava ja pysäytys keskelle ruutua jolloin juoksin palkkaamaan. Pitkästä aikaa käskin koiran palkkauksen jälkeen ruudussa maahan ja jatkoin loppuliikkeen eli kutsuin seuramaan ja hyvin tulikin (vasemmalta) jolloin palkka tuli heti kun koira saavutti hyvän seuraamispaikan.

 Kaukokäskyjä otin vielä 18 askeleen päästä ja palkkasin istumaan noususta, muissa liikkeissä satunnaisesti kehuin ja vielä viimeisenä otin maasta istumaan nousun josta taas palkka. Liikkeenohjauksella tehtiin idari ja siinä itse lähinnä keskityin käskyttämiseen ja siihen etten heti hätiköi liikkeenohjaajan käskystä. Kaikki meni hyvin ja palkkasin kaikki, en kävellyt rinkiä vaan palasin heti koiran viereen palkkaaamaan ja siitä jatkettiin. Ohjattu nouto liikkeenohjaajan avustuksella ja siinä tehtiin merkin taakse jälleen ylläri. Vasen kapula oli tarkoitus noutaa. Tatzi jäi tuijottamaan liikkeen ohjaajaa (olikohan siskoni liian tuttu?) käskytyksen jälkeen ja kun annoin merkki käskyn niin lähti huolimattomasti kohti liikkeenohjaajaa mutta korjasi kuitenkin merkille josta tuli sitten se palkka. No aloitettiin ihan alusta ja se palkka taas sinne merkin taakse (koira ei siis nähnyt että se sinne laitettiin). Lo (=liikkeenohjaaja) vei kapulat ja käskytti, nytkin Tatzi seurasi lo:ta mutta lähti hienosti merkille ja löysi palkan. Kävin koiran luona vielä (ottamassa kipon pois) ja jatkettiin lo:n avulla suoritus loppuun. Vasen kapula löytyi vaikka oli hyvin hiekan värinen mutta nouto oli  hiukka hidas. Vielä kerran aloitettiin alusta ja lo vei kapulat ja käskytti ja koira meni merkille hyvin ja siellä olikin jälleen palkka, menin myös koiran luo kehumaan ja palkkaamaan lisää. Tein kuitenkin vielä vasemman noudon ja itse jäin noin 5 metrin päähän koirasta ja nyt oli sellainen tyypillisempi Tatzin nouto oli varma ja vauhdikkaampi lähtö vasempaan (tiesi että kapula siellä on, siis tämä on vielä vähän epävarma jos koira ei selvästi hahmota kapuloita, sama ilmeni jos ulkona ei näy kapulat hyvin, siis ei riittävästi valaistusta). Lähdin vielä poispäin koirasta kehuen kun se kapulaa toi.

 Oli tosi paljon liikkeitä eli sellainen pisempi treeni. Mutta hyvin meni ja nyt tulikin yhteistokoiluun joulutaukoa ja me katsomme jatkammeko sen jälkeen vai jääkö Tattis mammalomalle :)