Tässä pieni kisakertomus Norjan maalta! Vielä ollaan reissun päällä ja tällä erää Ruotsin puolella, joten kirjoittelen sillei nopsaan :-). Lauantaina 2.8. siis kisattiin Norjassa tokokisassa kauniissa Lofoottien maisemissa (pohjois-Norjassa saaristo). Tuomari tykkäsi kovasti meidän yhteistyöstä ja antoi meille jotain jopa anteeksi :-D. Tatzi oli ainut elit-luokassa eli EVL:ssä ja tuomari ei halunnut muita koiria paikallaoloon, koska ei tiennyt minkälaisia avustavat koirat olivat ja ei halunnut että ne tulisivat pilaamaan meidän suoritusta :-O!! Taisimme siis saada ulkomaan lisän :-). Niinpä Tatzi sitten kökötti molemmat paikallaolot yksinän knetän keskellä :-). Molemmista tuli 10.
 Tämän jälkeen kävimme tuomarin kanssa yhdessä liikkeet läpi eli vein koiran pois ja kävelimme kentällä suorituspaikat läpi. Ohjatun noudon hän käski valita kumman haluan :-O??!! Valinnan vaikeus tuli ja olin aika lukossa, joten hän suositteli tuulen vuoksi oikean puoleista ja niinpä valitsin sen ja onhan se meille myös helpompi. Sitten vain koira kehään ja seuraamiseen. Suurimmaksi osaksi sain liikkeenohjauksen englanniksi, mutta esim. täyskäännös tuli ain norjaksi, onneksi olin seurannut alempia luokkia ja oppinut jo käskyjä :-). Seuraamisesta saatiin 9. Idarissa istuminen epäonnistui ja siitä 7. Luoksetulossa eka väli eli seisomaan pysäytys oli tosi pitkä, noin 18 askelta (12 sijaan). Arvata saattaa että Tatzi kiihdytti kun luuli että tulee vain läpijuksu ja pysähdys venyi. Maahan meni suht ok, tosin nyt oli hiljainen vauhti, saatiin pisteitä 8. Merkille meno oli hyvä ja ruutuun lähti hyvin, mutta meni oikealle puolen ja takamerkin taakse maahan ennenkuin ehdin kutsua. Lähti tulemaan kohti ja käskin ruudussa maahan. Tässä siis koira meni ruudun ulkopuolella maahan (ilman mun käskyä) ja liike olis kuulunut mennä nollille, mutta tuomari antoi 8!!!! Ohjatussa noudossa kapulat meni aivan ruutuun kiinni joten pyysin että merkit kertätään pois ja niinhän ne kerättiin :-D. Merkille meni hyvin ja oikeaan suuntaan lähti hyvin, tosin kapulat oli mun kauhuksi pystyrivissä (ei sillei vaakasuunnassa kuten meillä) ja ihan tavalliset kapulat, joten niitä ei kunnolla näkynyt. Kuitenkin oikean kapulan takana oli joku ylimääräinen merkki mitä Tatzi katsoi että sekö tuodaan ja sitten tarkasti kapulan ja toi sen. Tästä saatiin pisteitä 8. Metallikapula oli aika kamala eli suuosa oli kapea ja jo käteen tuntui inhottavalta, arvelin että sen oton kanssa tulee ongelmia. Tati otti kuitenkin kapulan suht hyvin, mutta siitä näki ettei ollut kovin miellyttävää :-), tästä 8. Tunnarikapulat sitten vietiin niin kauas etten minäkään niitä kunnolla nähnyt :-O. Eihän tietty Tatzikaan ja niinpä se juoksenteli etsien ja löysi ne aika nopeasti. Mun takaa kävi tuuli ja Tatzi oli mennyt kapuloiden taakse siten että sai niistä vastatuuleen hajun. En ole ikinä nähnyt sellaista tunnaria Tatzin tekevän kuin nyt! Se juoksi kapuloille ja nappasi nopeasti vasemman reunimmaisen kapulan suuhun ja juoksi samaa vauhtia mun luokse!! Olin satavarma että väärä tuli, mutta hiivatti soikoon se oli täysin oikea. Tatzin täytyi saada haju oikeasta kapulasta kaukaa, koska niin varmasti se sen kuitenkin otti. Toki kapula oli mulla normaalia kauemmin, kun tuomari halusi jutella että kapula ehtii varmasti hajustua :-O. Kaukoissa liikkeenohjaaja käänsi asentovaihto-kylttiä tosi hitaasti ja se näkyi alussa. Ekana oli maasta seisomaan ja siinä Tatzi nousi ensin vain istumaan joten kaksi käskyä. Sen jälkeen meni suht ok ja tuomari antoi 9, koska liikkeenohjaaja oli liian hidas :-). Näin siis pisteitä kertyi 276 ja valion arvo.
 
 Tuomari tykkäsi kovasti ammattimaisesta ohjauksesta, no liekö se johtui siitä että siirryin aika vauhdilla suorituspisteestä toiseen kun ne kerran oli käyty läpi :-). Kysyinkin välillä olenko liian nopea? Onneksi tuomari puhui suht hyvin englantia ja ymmärsinkin suht hyvin. Hän huomio kielimuurin ja halusi siksi että käymme yhdessä liikkeet läpi. Positiivisena kuvana jäi ystävälliset ihmiset ja tuomari oli kaikille mukava (sen mitä ymmärsin). Norja on kallis maas, se olikin jo tiedossa, ja tokokisan ilmoittaumismaksu oli 40 euron luokkaa :-). Siksipä jätin sunnuntain kisan väliin, kun kerran lauantaina saavutettiin se mitä lähdettiin hakemaan! Ja reissu jatkuu.......ja treenattu on kaikenlaista :-)