Perjantaipäivänä otettiin kentän viereisellä pellolla hakuilmaisuja. Kolmen hengen voimin saimme hyvän treenin aikaan ja ehdin vielä töihinkin :-). Tatzille otin 6 maalimiestä ja kaikkiin tietysti ilmaisu kiintorullalla. Ekana oli oikealla umpipiilo ja hyvä tarkastus sekä rullan otto. Näytölle mentiin yhdessä ja en ihan loppuun asti roikkunut liinassa kiinni. Umpparilla sitten pysähtyi ja kun olin noin parin metrin päässä, niin tuli vähän mua kohti mutta pysähdyin. Tatzi jäi tuijottamaan piiloa kuitenkin aikaslähelle joten pyysin maahan. Hyvästä piilon tuijotuksesta annoin vapaa-käskyn, jolloin maalimieheltä tuli palkka esiin piilosta. Ensin leikkiä ja sitten vähän nameja, toin itse koiran pois hallinnassa jotta maalimies pystyi menemään seuraavaan piiloon. Vasemmalla oli valkoisen lakanan alla maalimies ja sinne hyvä tarkastus myös ja ilmaisu. Eteenpäin tuonti ei niin hyvä kuin oikealla puolen. Näytölle roikuin melkein loppuun asti kiinni ja vähän Tatzi mua vilkaisi kun tuli pientä jarrutusta, mutta kun eteenpäin pyrkimys oli hyvä niin päästin lopussa irti. Maalimiehelle meni makaamaan hyvin ja odotti kun irrotin liinan ja peräännyin. Maalimiehen tuijottamisesta tuli vapaa-käsky ja taas tuli heti palkka esiin.

 Nyt otettiin sitten oikealle ihan näkyvä maalimies ja jälleen oikealla puolen hyvä rullan tuonti eteenpäin. Roikuin liinassa loppuun asti kiinni ja meni ihan hyvin. Koira makasi varman oloisena maalimiestä tuijottaen ja irrotin liinan samalla perääntyen. Kutsuin koiran sivulle kauemmas, mikä onnistui hienosti ja varman oloisesti. Maalimies nousi ja jälleen vapautuksesta tuli palkka, samalla maalimiestä tuijottaen, mutta pysyi rauhallisesti sivulla (ei nykinyt eikä yrittänyt karata). Vasemmalle puolen jälleen lakanapiiloinen maalimies ja näytöllä roikuin liinassa kiinni. Nyt ei Tatzi aivan heti mennyt maahan vaan kiersi maalimiehen taakse ja siellä meni maahan. Minä en hätiköinyt vaan annoin sen suoriutua itse ilman lisäkäskyjä ja kävin irrottamassa jonka jälkeen peräännyin. Makasi rauhassa mutta nyt tuijotti minua, joten odotutin niin kauan, että haki itse katseen maalimieheen päin jolloin vapautin nopeasti ja tuli palkka.  Tämän jälkeen sitten taas umppari oikealle ja siellä vähän tökki piiloa ennen rullan ottoa, nyt rullan tuonti ei ollut niin hyvä eteenpäin mutta tuli kuitenkin. Näytölle taas roikuin liinassa ja pyysin maahan umpparilla. Juoksentelin vielä piilon ja koiran ympäri häiriönä ennenkuin juoksin koiran viereen irrottamaan liinan (kuten kokeessa tulee tehtyä eli juostus äkkiä irrottamaan jne.). Makasin rauhassa ja kun tuijotti piiloa annoin vapautuksen. Nyt maalimies toi koiran keskilinjalle asti, tähän asti oltiin tultu koiran kanssa hallinnassa. Vielä vasemmalle yksi maalimies ja nyt jo kävi kurkkaamassa lakanan alle ennen rullan ottoa. Tässä oli hyvä eteenpäin tuleminen vaikka oli vasemman puoleinen. Näyttö ok ja meni makaamaan heti jolloin juoksin suoraan koiran viereen, ei häiriintynyt. Jatkoin vielä maalimiehen ympäri ja sitten vasta irrotin. Hyvin tuijotti maalimiestä ja siitä vapautin.

 Nyt meillä on mielestäni selkeä kuvio näytöillä eli palkka tulee vain kun koira tuijottaa maalimiestä/piiloa ja makaa rauhassa. Tatzi oli jotenkin varmempi kun oli itsellekin "selkeä" toimintaohje miten toimin ja missä vaiheessa palkkaan. Nyt kisoissakin muistan sen rauhallisuuden että peräännyn rauhassa ja käsken sitten. Jatkossahan täytyy kokeilla myös paria sivulle-kutsua peräkanaa ja katsoa malttaako senkin jälkeen pysyä rauhassa vai tuleeko ennakointia. Nyt meni kuitenkin hyvin. Umpipiiloilla täytyy vielä vahvistaa tuota piilon tuijotusta ja maahan menemistä, niillä en vielä ota hallintaan (sitä on aikaisemmin tehty umppareilla liikaa ja siksi niillä on ennakointia). Talven aikana on hyvä tehdä ilmaisutreenejä ja tehdä niihin näyttöihin  (=piilon näyttöihin eli tuijotus jos sattuu vaikka olemaan hyvin naamioitu maapiilo) se varmuus.