Keuruulla kisaamassa ek-kokeessa ja ei voi tulosta hääviksi sanoa. Aloitettiin aamulla jäljillä ja Tatzi teki taas sellaisen janan mitä oli nähtävissä viime kesänäkin (voi paska). Se eteni mutta vilkuili mua heti kun lähdin perään kävelemään. Otti jäljen ihan suht hyvin, olisi voinut varmemminkin ottaa, lähti kuitenkin oikeaan suuntaan. Alun jäljesti vähän siten sun täten mutta ajo parani loppua kohden ja kaikki kepit ilmaisi hyvin. Oli mulle muuten uusi paikka jäljestää :-) vaikka omalla kotipitäjällä koe olikin. Täytyy käydä tekemässä joskus tuohon pitkä jälki. Pisteet jäljeltä täydet eli 50.

 Tottis oli ohjelmassa seuraavana kun kepitkin palautettiin kentälle. Olin viimeisessä parissa mutta pääsi suorittamaan liikkeet ekana. Aurinko porotti aukealle hiekkakentälle tosi kuumasti ja sen kyllä Tatzistakin huomasi. Ei ollut ihan parhaimmillaan. Seuraaminen meni suht ok, henkilöryhmässä aavistuksen jäi kun kiersin henkilön koiran jäädessä ulkopuolelle. Liikkeestä istuminen ei sitten onnistunut ja sen näin heti sivusilmällä kun käskyin annoin (ja varjosta :). Ehkä olisi pitänyt vain kääntyä ja käskeä uudelleen niin ei tulis näitä tilanteita että kokeessa voi tehdä virheitä. No se oli ja meni jo. Juoksusta maahanmeno hyvä, luoksetulo sen sijaan surkea Tatzille eli hidas ja hidasti raville edessä istumaan tullessa. Seisominen hyvä ja sama taas luoksetulossa kuin edellisessäkin. Tasamaanouto meni kuten sen jo tiesinkin menevän eli ravilla takaisin ja menokaan ei nyt järin mahtava ollut. Hyppynouto muuten ok mutta "löysä", ei intoa. A-estenouto meni vähän paremmin. Eteenmenon meni suoraan ja maahan nopeasti, mutta ei sillä vauhdilla kuin pitäisi ja vielä tutulla kentällä missä palkka on aina. Nousi muuten sivulle hyvin kun menin koiran hakemaan. Paikallaolossa ei sitten mennyt ekalla maahan eli katseli muualle kun annoin käskyn ja toisella sitten meni. Taas olis yksi asia mistä pitäisi huomautella vähän rankemmin. Sivulle muuten nousi hyvin :-). Kokonaisuudessaan pisteitä saatiin kuitenki 94.

 Maastot jatkuivat henkilähaulla. Alue oli alaspäin viettävä vähän kallioinen. Aloitin vasemmalta ja siinä alue lähtee viettämään vähän alaspäin ja aivan etukulmaan ei Tatzi mennyt, eteni kuitenkin. Kutsuin pois ja laitoin toiselle puolelle, siinä työskenteli vähän taaksepäin kun kävi etukulmassa (oli vähän edennyt keskilinjalla, olisi ehkä pitänyt pysyä alussa). Taas vasemmalle ja sieltä sitten tultiinkin hetken kuluttua rullan kanssa. Tatzi tuli rullan kanssa vähän mun edestä (rataa eteenpäin) ja kytkin sen näyttöliinaan. Hyvin lähdettiin ja jouduin jarruttamaan kun hypin kalliolta alas ja sitten yhtäkkiä Tatzi teki pienen lenkin oikealle takarajalla ja pysähtyi siihen tuijottaen mua ja tuomaria. Näin maalimiehen vasemmalla vähän matkan päässä (noin 10m) ja Tatzi vain tuijotti tuomaria. Tiesin  että kun annan näytä-käskyn, niin Tatzi menee tuomarin luo, mutta ei ollut paljon vaihtoehtoja. Ja näinhän kävi ja siitä annoin vielä uuden käskyn, jolloin Tatzi meni maalimiehelle. Tätä maalimiestä ei tietenkään hyväksytty. Ja mulla ei hajuakaan miksi näin tapahtui, täysin avonainen maalimies ja vielä tuttu. Jatkettiin hommia ja tuli tyhjä oikealle ja samoin vielä vasemmalle. Sitten oikealle ja sieltä tultiin hetken kuluttua rullan kanssa. Nyt mentiin näytölle normaalisti ja ei ongelmia vaikka jarruttelin. Tämä oli umpipiilo ja hallintaan otto oli vähän hukassa kun oli taas tuttu maalimies. Siinä oli sitten meidän hakuosuus ja pisteitä jäi heti toisesta maalimiehestä 30 ja työskentelystä vähennettiin vain 3 pistettä. Hausta meille tuli siis pisteitä vain 57.

 Pudotetun esineen nouto oli seuraava ja se meni ihan hyvin. Vähän laiskasti Tatzi lähti mutta kiristi vauhtia ylämäessä :-). Tästä täydet 30 pistettä. Esineruutu oli sitten ja siinä Tatzi nosti kaksi esinettä, takaa vasemmalta ja keskeltä. Oikeaan reunaan jäi lähiesine. Nämähän on ollut meillä vähän ongelmana eli Tatzi kyllä työskenteli oikealla mutta takana ja edessä ei saanut hajua esineestä, mikä oli hyvin kuopassa. Pisteitä esineruudusta tuli 22. Tarkkuusetsintä oli viimeinen ja siinä esineenä 5 sentin kolikko.  Tatzi ei kauaa esinettä etsinyt eli se siirsi kuonollaan kaarnan esineen päältä ja sitten vähän tarkensi, nostaen esineen. Jotain kämmin luovutuksessa eli en ollut riittävän ajoissa laittamassa käsiä kouruksi alle tai ehkä paremminkin viivyttelin kun Tatzi yritti luovuttaa esinettä kuono kohti minua (ylös) ja sai sylkäistyä esineen sivusta ulos, jolloin se tippui. Tästä meni yksi piste eli tarkkkuusetsinnän pisteet 19. Kokonaispisteet maastosta hauna kämmeistä johtuen 158. Riittivät kuitenkin koulutustunnukseen. Kokonaistuloksena kakkostulos pistein 252, ei paljon mieltä lämmittänyt, mutta tulos kuitenkin.