Saatiin loistava mahdollisuus järjestää päivätreenit, kun porukan vapaapäivät sattuivat sopimaan ja äitiyslomalaisetkin saivat lasten hoidon järjestymään (ja mun kiltti appiukko vietti vapaapäivänsä Tuukan kanssa :-). Vastaan ei siis tullut pimeys ja niinpä saatiin Tatzin kanssa tehdä pitkä rata eli 300 metriä. Alue oli meille uusi ja keskilinja meni umpimetsässä, ei siis mitään maastollista linjaa apuna. Metsä oli mänty/kuusimetsää ja jonkin verran kallioista (pientä nousua ja laskua), myös radan loppuosaan tuli jonkun verran vähäistä suopursikkoa.

 Tatzin kanssa aloitimme vasemmasta etukulmasta ja sinne tuli heti ilmaisu. Matkalla oli hämyteltta ja maalimies oli pienten kuusten keskellä pressun alla. Tatzi kävi tarkastamassa teltan ja nopeasti vilkaisi minua jatkaen matkaa. Kävi etukulmassa ja hyppäsi sieltä kalliolle missä maalimies oli. Ilmaisu meni hyvin, tarkasti kunnolla ja näyttö ok. En roikkunut perässä ja maalimies palkkasi (namit ja leikki) kun koira oli perillä. Oikeaan etukulmaan otin myös löydön ja siellä oli umpipiilo suorapalkkauksella. Nyt en mennyt perille asti, maalimiehet sanoivat että Tatzi vilkuilee koko ajan tulenko kun syä nameja ja ei malta kunnolla enää edes syödä. En siis mene piiloille toistaiseksi, että saadaan tuo levottomuus pois. Lelupalkan joko ottaa tai jättää kun en tule piilolle, on vain hirmuinen kiire katsomaan missä olen ja pelkään että niin käy kohta namienkin kanssa. No, tämän jälkeen tuli vasemmalle tyhjä pisto ja sinne jäi myös tyhjä umpipiilo. Pisto meni suht hyvin, mutta kun kutsuin reilusti edenneenä näin Tatzin kääntyvän tullessaan taaksepäin (lähetyskohtaan) vaikka olin reilusti edempänä. Korjasi kuitenkin suuntansa kun kutsuin uudelleen. Oikealle tuli löytö ilmaisun kera. Rullan toi taaksepäin (olin siis edennyt), mutta näytölle vei suoraan. Tässä siis talviharjoittelu eli rullan tuontia eteenpäin, kun on mennyt takapakkia. Vasemmalle tyhjä pisto, mikä oli jonkun verran lyhyt ja Tatzi tulikin itse pois. Tässä laitoin oikealle vauhdista uudelle tyhjälle pistolle ja se oli muuten hyvä mutta ei ollut eteenpäin kovin pitkä eli tuli itse pois. Vasemmalle jälleen tyhjä, jonka korjasin uudelleen että meni suoraan ja nyt meni vallan mallikkaasti samoin vielä oikealle yksi tyhjä myös loistava. Sitten tuli vasemmalle löytö ja suorapalkkauksella. En mennyt piilolle ja nyt Tatzi tuli leikkien maalimiehen kanssa ja oli syönyt namitkin ok. Oikealle tuli vielä löytö ja se tuli edestä päin, suorapalkalla. Taas Tatzi tuli maalimiehen kanssa leikkien, kun menin jonkun verran vastaan.

 Rata meni hyvin ja Tatzi jaksoi loppuun asti hyvin. Tämän treenin perusteella ja asiaa harkittuani, jätän oman roolini sivummalle ja en mene toistaiseksi suorapalkoille. Muutenkin jätän itseni taustalle ja maalimies saa tuoda koiraa pois. Kun menen piilolle on Tatzi tullut mun kanssa keskilinjalle eli tähän tehdään muutos ja heittäydyn passiiviseksi. Katsotaan muutaman treenin jälkeen mihin suuntaan sitten mennään vai näkyykö muutosta.