Tänään Keuruulla tokokisoissa ja saaliina se TVA-arvo!!! Nyt siis jeeee, jeeee ja vielä kerran jeeee.... loppu häämöttää :-). Pisteet 299 ja lisäksi kunniapalkinto sekä luokkavoitto. Liikkeistä tarkemmin alla.

 Paikallaolot (istuminen ja makaaminen) molemmat ilman kummempia kommervenkkejä eli täydet 10. Seuraamisessa Tatzi oli vähän liikaa vauhdissa ja eka pysähdyksessä se ei ollut ihan mukana mutta korjasi itsensä nopeasti takaisin perusasentoon ilman että ehdin edes tehdä mitään. Tästä eteenpäin Tattiskin skarppasi ja loppu seuraaminen oli sitten sellaista tyypillisempää seuraamista, tästä 9. Ja mun painajainen idari menikin sitten ihan hyvin, siitä 10 (tosin jäi istumaan hiukan vinoon). Luoksetulo meni huonosti ja sen jo arvelinkin niin käyvän viimeisistä treeneistä päätellen. Tatzi lähti aika hitaasti (kuitenkin laukalla) ja hiukan alkoi ennakoimaan pysäytystä joten nopeasti pysäytin. Tästä lähti hitaasti jopa niin että tiputti raville ja ennakoi maahanmenoa, mutta se meni ihan ok. Loppu sitten muuten hyvin mutta pitihän siinä edessä vielä vähän tökkäistä kuonolla mua jalkaan, pisteet 8. Nyt siis tiedetään mitä hiotaan, ennen Ranskan reissua ;-). Ruutuun meno suht ok vaikka ei siten mihin olen tottunut Tatzin kanssa. Merkille vähän hitaasti ja siitä lähti hyvin mutta hidasti ennen ruutua ja jäikin aika ruudun "alareunaan" kuitenkin kokonaan ruudussa. Loppuliike ihan ok, aivan pieni mutka kun tuli seuraamiseen, tästä kuitenkin saatiin 10. Ohjatussa noudossa saatiin arvonnassa oikean puoleisen kapulan tuonti. Ja mua jännitti kun ruutu jäi sillepuolen taakse mutta se ei onneksi haitannut. Merkille menokin oli aika hyvä (ei ravannut ja sen asian kanssa on painittu) ja oikealle lähtö ok. Otti kapulan mielestäni ihan hyvin mutta sitten se vaan tippui suusta mutta Tatzi kyllä itse otti sen nopeasti ja toi hyvin, pisteet 9. Metalliesineen nouto hypäten aiheutti mulle ylimääräisiä sydämen sykähdyksiä kun heitin kapulan huonosti ja se tippui aivan lähelle estettä. Pari kertaa nopeasti mietin otanko varman päälle ja pyydän uusinta heittoa mutta sitten nopea päätös: se ei pelaa joka pelkää!! Kannatti sillä Tatzi meni hyvin kääntyi ja otti kapulan hyvin ja samantien hyppäsi ilman että kosketti estettä, 10!!! Tunnistusnoudossa Tatzi kävi tarkasti läpi kapulat ja otti toi oikean kapulan, tosin vauhtia olisi saanut olla enemmän eli sellainen varma ja rauhallinen tunnari, pisteitä 9. Kaukokäskyissä näkyi ettei olla treenattu paljon pitkällä matkalla (näitä vielä tehtävä) ja tämä kostautui heti ekassa maasta istumaan nousussa jossa Tatzi nousi vasta toisella käskyllä. Sen jälkeen liikkeet sujuivat ok mutta ei sellaisella nopeudella kuin yleensä eli oli pientä epävarmuutta näkyvissä (etenkin maahanmenot olivat hitaita). Pientä peruuttamista oli myös mutta vain pientä, pisteitä tästä tuli vähän liikaa kun saatiin 9.

 Nyt on siis tottelevaisuusvalion arvo plakkarissa ja vielä pitäisi pari viikkoa treenata tokoa kun on se Belgianpaimenkoirien MM-kisa siellä Ranskassa. Ei suuria odotuksia mutta yritämme pitää taidot yllä ja treenata niitä missä tiedän olevan vielä parannettavaa. Kiitokset kaikille meitä avustaneille!

551518.jpg  551520.jpgTatzin korvat katosivat johonkin :-)