Piirinmestaruuskisoissa jäljellä oli tänä vuonna ennätysmäärä osallistujia, peräti 18 tosin pari poisjääntiä oli. Tottiksen perusteella 10 koirakkoa karsiutui maastoon, joten aloitimme tottiksilla. Mahlun kenttä oli jaettu puoliksi ja kaksi kenttää toimi rinnakkain. Olimme Tatzin kanssa viimeisessä parissa ja ekana jälleen suoritusvuorossa. Tämä tottis oli parempi kuin ek-kokeen tottis, mutta jälleen tuli virhe liikkeestä istumisessa ja nyt mä hakkaan päätä seinään tuon kanssa. Treeneissä en vaan saa sitä samaa virhettä ja tuossa ei liiemmin ollut ongelmia. Pisteitä kuitenkin 92 ja samat pisteet oli myös Tatzin veljellä Ronolla muiden jäädessä alle 90 pisteen.

 Maastossa lähdimme ensin jäljelle ja olin numerolla kolme, joten hirveitä aikoja ei tarvinnut vuoroaan odotella. Tatzi teki hienon janan eli suoraan eteni jäljen päälle ja kävi tarkastamassa vähän matkaa takajälkeä kääntyen itse oikealle oikeaan suuntaan varman oloisen jäljestäen. Eka keppi oli noin 150 metrin päässä ja sen Tatzi ilmaisi hyvin. Eka piikki oli lähellä tietä ja siinä Tatzi teki pienen hukan löytäen kuitenkin jäljen edeten varmasti. Muutoin jäljen ajo oli hyvää ja hukkia ei tullut, kaikki kepit Tatzi ilmaisi hyvin. Kepit oli siten että itse en olisi montaakaan nähnyt, jos koira olisi ohi mennyt. Kauttaaltaan Tatzin meno oli oikein nautittavaa. Itsellä oli hiukka vaikeuksia märällä kallioisella alustalla, kun näki miten jäljentekijä oli liukastellut ja oma selkä on jäykkä kuin rautakanki. Mahakin on alkanut vielä törröttää :-O. Ilolla päästiin siis jäljen loppuun kaikkien keppien kera ja tiellä vielä törmättiin kyykäärmeeseenkin, mutta onneksi se ei reagoinut Tatzin menoon minuun kylläkin. Hyvä ettei pissit tullut mulla housuun, kun säikähdin niin kauheasti sähisevää äkkiä kippuraan itsensä vetävää iljetystä. Vähän aikaa piti miettiä mistä tuon olion ohitan, pakko kun on autolle päästävä :-).

 Esineruutu paikalla sain janapisteetkin ja tuomarin kommentti oli, että eihän siitä työskentelystä mitään voi pois ottaa :-). Jäljeltä siis täydet 170 pistettä. Esineruutu oli sama kuin SM-kisassa ja nyt skarppasin, ajattelin vain oikeaa reunaa :-). Aloitin siis oikealta, mutta Tatzi lähti viistosti painaltamaan vasempaan reunaan ja katosi johonkin kumpareen taakse vasemmalle. Odotin rauhassa jonkun aikaa ja sieltähän se tuli esine suussa. Lähetin seuraavaksi keskeltä ja sieltä nousi esine aika nopsaan. Sitten palasin takaisin oikean reunan kimppuun :-). Jouduin laittamaan muistaakseni pari kertaa, että meni takakulmaan ja sieltä alkoikin sitten eleiden perusteella esineen tarkentaminen. Näin löytyi kolmaskin esine ja pisteitä napsahti täydet 30. Tatzi oli ainoa koira, joka toi ruudusta kolme esinettä. Maastosta tulikin yhteensä huikeat täydet pisteet 200 :-)!! Loppuviimein ei ollut ohimenijöitä tuohon tulokseen ja niin Tatzi voitti piirinmestaruuden pistein 292!!