Aloitettiin heti aamutuimaan treenaaminen. Seuraamisessa harjoiteltiin paikallaan täyskäännöstä oikeaan ja sehän meni kuin vanhalta tekijältä, taidetaan siirtyä tähän käytäntöön. Oikeastaan muuten ei juuri seuraamista otettu, ihan vähän vain. Sitten laitoin ne idarin merkit valmiiksi ja aloitettiin. Tässä se sitten tulee, siis huolimattomuus kun merkit on paikoillaan niin Tatzi kuvittelee lähtevänsä merkille vaikka annankin sivu-käskyn jotta kontakti säilyy. Olen siis liikaa harjoitellut ilman merkkejä. Palkkailin idarissa seuraamisesta (mitä en ole juuri tehnyt, tässäkin yksi syy ongelmiin) ja tosiaan en tehnyt pysähdyksiä. Kun aloitettiin uudelleen niin otin seisomaan pysäytyksen ja tässä nyt tuntuu jäävän vinoon mutta sain asian korjattua muutamalla oikeanlaisella palkkauksella. Myöskin liikkeelle lähtöä ennakoidaan eli otin harjoituksia että kävelin vain ohi ja alkuun Tatzi lähti ihan pokkana seuraamaan (tästä lähdöstä tosin käskyllä olen kyllä palkkailut jonkun verran). Kun saatiin nämä kaikki asiat kohdalleen jatkettiin istumiseen ja siinä jäikin seisomaan!!! Uusiksi ja sitten onnistui. Käskyyn täytynee taas muistaa kiinnittää huomiota. Myös tässä ohitin Tatzin ja en pyytänyt seuraamaan, nyt pysyi. Otin vielä maahanmenonkin joka uusittiin että tuli nopeampi. Palkkasin joka vasemmalle käännöksen jälkeen myös seuraamisesta ja nyt seuraaminen oli parempaa. Voi että tää toko on niin tätä, kun pitäisi jaksaa panostaa tuhanteen asiaan :-). Ohjattu nouto vasemman puoleinen kapula tuoden ja kapulat olivat vain noin 5 metrin matkan päässä, ei ongelmia joten seuraavassa treenissä oikean puoleinen. Metallinoutoa hypäten vielä jumpattiin muutama kerta että kapula tuli heti eikä siten että sitä ensin tassulla yritettiin pyöritellä (kielsin varovasti ekalla kerralla kun meni tassuineen siihen) ja sitten jo sujuikin. Tämä nyt myös mukaan harjoitteluun, eikä vain kuvitella että se osaa sen ;)

 Illalla vielä nurmikentällä idari uudelleen. Taas merkkien kyttäystä ja nyt oli seuraaminen välillä huonompaa. Palkkailin seuraamisesta kun onnistui ja parani. Seisominen hyvä ja suora eikä lähtenyt mun mukaan vaikka kävelin ohi, kehu ja sitten uudelleen seuraamaan.  Istuminen onnistui hyvin josta tulikin heti palkka ja siihen lopetettiin tämä. Ruudun loppuosaa otettiin erillisenä eli laitoin koiran maahan ja kävelin kaavion. Ekalla annoin heti palkan kun tuli ja vedin palkan vielä tarkoituksella oikealle että koira tulisi tiiviisti. Toinen sitten ilman palkkaa ja ei hyvä joten annoin uuden käskyn jolla paransi, palkka. Vielä tehtiin siten että koiran oli helpompi tulla seuraamiseen eli ei tarvinnut kiertää minua ja tähän tuli paremmin. Teemme ehkäpä nyt sitten näitä helpompia puolia ensin.

 Sen verran tuo ruudun loppuosan juttu otti päähän että tein vielä iltaruualla muutaman omassa pihassa. Kaksi kertaa helpompaa kautta ja mulla oli ihan ruokakuppi kädessä. Ekalla palkkasin heti ja toisella otin vähän seuraamistakin ja palkkasin, sujuivat hyvin. Vaikeampi puoli ensin kupin kanssa ja meni hyvin, sitten siten että jätin kupin kuistille ja arvatkaapa miten tämä meni?? No ei juossut kuistille vaan tuli hienosti seuraamaan ja vielä toinenkin meni hienosti näin ja vasta siitä sitten vapautin syömään eikä Tatzi edes tajunnut missä ruoka on :-). Tehtiin nuo aika nopeaan tahtiin sillä niin karmivaa huutoa kuului lähimetsästä, mikä ei kyllä Tatzia haitannut mutta mun selkäpiitä karmi. Kai siellä ilves tai pari huuteli kun olin kuulevinani pari erilaista ääntä. Ja ne äänet kuului meille sisälle saunaan, kiva istua lauteilla ja kuunnella luontoa :-)