SM-kisojen jälkeen on otettu hakua noin kerran viikossa. Kaikkia treenejä en muista enkä ala enää jälkeenpäin kirjoittamaan, mutta suurinpiirtein missä mennään. Helppoja treenejä oli alkuun ja vahvistettiin työskentelyä suorapalkoin, vain jokunen ilmaisu mukana. Ennen pm ek-koetta (muistaakseni) käytiin myös haun SM-radalla treenaamassa. Siellä tein kisamaisen treenin ja täytyy sanoa että työskentely oli tuolloin täydellistä. Eka löytö oli noin 120 metrissä ja sinne tuli sitten se näyttöongelma ensimmäistä kertaa harjoituksissa. Tatzi vei näytölle voimakkaasti, mutta pysähtyi kuin seinään näyttämään piiloa noin 10 metrin päähän. Ja taas oli tuttu maalimies, mutta kisamainen tilanne saatiin luotua. Tyhjiä oli kuusi ennen tuota löytöä. Kehotin Tatzia näyttämään uudelleen ja sitten vei loppuun asti. Olin niin hämmästynyt etten tajunnut muutoin reagoida, olisinhan voinut viedä koiran pois ja koittaa uutta pistoa samalle piilolle. Maalimies palkkasi Tatzin kun menimme perille, aivan kuin oli sovittu. Muilla piiloilla ei ollut minkäänlaista ongelmaa ja tuokin eka piilo otettiin uudelleen lopuksi, eikä silloin ollut mitään.

 Sen jälkeen on ollut helppoja treenejä ja taas vaativampia. On tehty palkattomia maalimiehiä ja kerran sellaisen jälkeen tuli vähän samaa ilmiötä esille eli vilkaisu minuun ja pysähdys ennen piiloa mutta jatkoi itsenäisesti aivan maalimieheen kiinni (siis palkattamosta seuraava löytö). Muutoin on sujunut treenit aika kivasti ja nyt on otettu enemmän ilmaisuja mukaan. Jarrutan menoa ja tuomari on mukana ja yritetty tehdä kisamaisesti. On tehty parikin kertaa treeni että en tiedä missä maalimiehet ovat (vieraalla radalla) ja ne on mennyt hyvin.

 Tänään oli taas pikku hakuilut ja Tatzille oli tarkoitus tehdä vain neljä löytöä. Ekana ilmaisu umppariin, mutta siihen tulikin kaunis tyhjä pisto, kun ei vain saanut hajua. Otin uuden piston ja hyvä ilmaisu sekä näyttö. Oikealle suoraan edestä leveän kärrytien yli suorapalkka löytö. Vasemmalle umppariin ilmaisu ja sekin meni hyvin. Sitten oli tarkoitus olla radalla etenemistä ja siitä löytö, mutta maalimies olikin vahinossa mennyt takakulmaan asti. Luulin ettei Tatzi vain haista ja pistotin useamman kerran samalle puolen. Tuli työskentelä taaksepäin ja vaikka mitä kun laitoin aina uudelleen. Lopulta otin väliin piston toiselle puolen ja sitten ääniavun maalimieheltä, jolloin selvisi oikea sijainti. Nyt tuli suoraan edestä lytö ja ilmaisu ok. Näytölle meno hyvää, mutta nyt jäi parin mertin päähän seisomaan ja vilkaisi mua, mutta samalla maalimies palkkasi Tatzin, kuten oli sovittu (eli pienen hetken päästä kun koira on näytöllä). Pressun alta ei tietty nähnyt että on vähän matkan päässä. Nyt näytti vähän siltä että paineen alla saattaisi olla tuota näytöllä kauas jääntiä eli kun tulee tyhjää, vaikka palkkaan niistä (kuten tein SM-radalla treenissäkin vaikka kisamainen treeni muuten olikin). Kuitenkin tuota näyttöongelmaa on ollut enemmän ek-kokeiden lyhyillä radoilla. Mä en jaksa pohtia tuota, koska sitä olen miettinyt tuntitolkulla ja nyt vain riitti. Tosin hormonijuttuja on taas kehissä, kuten viime kesänäkin. Näyttäsi olleen tuollainen hieman erikoisempi juoksu tässä välissä :-O. Sunnuntaina olisi hakukoe, mutta en lähde sinne kovin odottavin mielin, tosin aion psyykata vähän itseäni jos se auttaisi ja sitten lopetan hakuilun :-)