Tallattiin tänään oikein kisakokoinen esineruutu ja vieraita esineitä etsittiin. Alue oli haastava ja hyvin epätasainen pohjaltaan eli oli mättäitä ja koloja ja kiviä jne. Alue oli myös loivassa rinteessä ja lähetyssivu oli rinteen sivusta. Otin kolmella esineellä ja aloitimme rinteen alapäästä eli vasemmasta kulmasta. Eka pistolla lähti nousemaan ylöspäin eli ei mennyt takakulmaan asti ja heitti jonkunlaisen lenkin ja lähetin uudelleen. Nyt upposi takakulmaan asti ja nostikin heti ekan esineen pienten tiheiden kuusien keskeltä (esine oli solukumia oleva ohut kengänpohjallinen). Lähetys sitten noin keskipaikkeilta tai ehkä vähän aikaisemmin ja tällä pistolla otti myös hajun esineestä ja paikallisti hyvin kallion kupeessa suojaisessa paikassa olevan hiuspannan (sellainen puoliympyrä kova). Tämä oli noin 20 metrin päässä lähetyslinjasta. Viimeisen lähetyksen tein läheltä oikeaa etukulmaa ja myös tällä pistolla nousi esine takaa, ei ihan kuitenkaan takakulmassa vaan noin 10 metriä siitä. Tämä oli joku frotee tai vastaava hikinauha. Ekan esineen tuonnista sai pienen palkan ja viimeisen esineen jälkeen sai juosta ruokakupilleen mikä oli mättäällä odottamassa. Onneksi oli hyvä palkka mukana kun niin hienosti töitä teki, aikaa ei paljon kulunut tosin en kellottanut :).

 Tämän jälkeen pudotettiin vielä esinettä kisamatkalla (nouto 150 m) ja "tuomarit" käveli tiellä vieressä joista toinen jäi pudotus kohtaan :). Seuraamispätkällä Tatzi oli hihnassa ja jouduinkin muutaman kerran korjaamaan edistämistä ja palkkailin myös matkan varrella. Nouto oli hyvä ja "häiriö ihmiset" eivät haitanneet.

 Vielä yksi etsintä eli tarkkuusetsintä ja siinä mulle tallattiin kisakokoinen alue valmiiksi (3x3m) sekä piilotettiin esine siten etten tiennyt sijaintia. Tatzi lähti rauhassa etsimään ja löysikin aika nopeasti esineen alueen keskeltä, vaikka pitikin hiukan hakea. Luovutus ei ollut parasta sillä suu näytti käyvän ja esinettä pyöriteltiin suussa, mutta luovutus kuitenkin ok. Esineenä oli silmätippapullon korkki ja se oli varmaan kiva pyöriteltävä. Otettiin vielä maasta nosto ja nyt piti vähän varmemmin eli treenaukseen pienten esineiden pito. Se onkin unohtunut :)

 Kokonaisuudessaan kaikki meni kuitenkin loistavasti, pienistä puutteista huolimatta. Taitaa ohjaaja viilailla pilkkuja :). Kiitokset Mirkalle ja Jaanalle avusta.