Täytyypi vielä kirjoittaa eilisestä, kun tarhasta päästyään Tatzi teki loistavan noudon kahden kilon kapulalla ja liikkeestä istumisen. Otettiin myös eteenmeno meidän pihassa. Kaikki meni hyvin.

 Tänään oltiin yhteistreeneissä ja vettä tuli taivaalta, mutta Tatzipa se vaikutti olevan oikein hyvässä vedossa. Tehtiin kunnon treeni pitkästä aikaa. Aloitettiin kisamaisesti eli mentiin ilmoittautumaan parimme kanssa. Toinen meni paikallaoloon ja minä aloin suorittamaan liikkeitä. Odotusaikaa siis tuli ja seuraamaan lähdettiin hyvin. Palkkasin aika nopeasti seuraamisesta eli matkaa tuli ehkä sellainen 10 metriä. Enempää ei seuraamista edes otettu. Aloitettiin leikin jälkeen jäävät liikkeet ja kuinkas ollakaan istuminen jäi seisomiseksi. Uusittiin ja nyt meni hyvin, palkka tuli kun olin vähän matkaa kävellyt (noin 10 askelta). Maahanmeno juoksusta meni nopeasti (palkka) ja luoksetuloon lähti hyvin, vedin palkan esille juuri koiran ollessa lähellä (että tulee loppuun asti lujaa) ja sai hypätä suoraan patukkaan kiinni. Juoksusta seisomisen tein ekaksi avuin eli palkan "työnsin" koiralle. Toinen ilman apuja, muuten hyvä mutta tekee sen pienen sivuttaisväistön, palkkasin tästä pysähdyksestä. Luoksetulo otettiin myös ja taas samoin kuin edellinenkin.

 Noutojen pariin sitten ja kahden kilon kapulalla tasamaanouto. Hyvin meni ja tuonti hyvä, kehujen kera. Kapulalle vain meni "väärinpäin" eli kääntyi vasta kun kapula oli suussa (tästä tulee pysähtymisen vaikutelma). Toistettiin nouto hetsaten ja meni jälleen hyvin, nyt otti kapulan kääntyen ensin ja vauhdista koukkasi kapulan suuhunsa. Hyppynouto hyvä ja samoin estenouto. Kaikista noudoista palkkasin hyvin. Eteenmeno vielä ja palkka oli valmiina, siinäpä ei mitään kummalista, paitsi seuraamisessa ehkä alkoi aavistuksen edistää. Palkkauksen jälkeen vielä paikallaoloon vähäksi aikaa ja maahan meni hyvin, paikalla pysyi tuttuun tyyliin ja sivulle nousi ripeästi :-), josta palkka. Oikein hyvin meni pitkä treeni ja nyt voitaisiin keskittyä tuohon liikkeestä istumiseen, kun se on alkanut tökkimään pahemman kerran.