Kisapäivä siis ja EVL alkoi vasta iltapäivällä joten eipä ollut aikaista herätystä :). No sitten itse kisaan ja liikesuorituksiin. Olin suorittamassa puolivälissä, koirakoita oli 6 joista yksi keskeytti aika alussa ja liikkeet tehtiin ruutuun asti ja sitten toisessa osassa loput liikkeet. Paikallaolot tietty ekana ja siinä sitten sattuikin sillä liikkeenohjaaja unohti paikalla istumisen ja alkoi käskyttää koiria maahan. Paikallaolo maassa tehtiin siis eka ja tästä 10. Kaiken selkkauksen jälkeen otettiin sitten istuminen ja sen verran siinä sitten muka varmistelin että sanoin Tatzille ylimääräisen istu-käskyn (jota en siis yleensä tee) ja kun olin lähtenyt niin melko heti oli Tatzi mennyt maahan!!! Kerta se on ensimmäinenkin kun näin käy ja kyllä harmitti, liike siis 0 (kerroin 3).

 Sitten yksittäisliikkeet ja nyt tein seuraamisessa kaikki täyskäännökset oikealle (paitsi paikallaan). Tämä meni ihan hyvin ja siitä pisteet 9½. Meidän murheenkryyni eli idari ja siinä se istuminen :(. Harjoituksissa se onnistuu myös liikkeenohjauksen kanssa mutta taas kisassa jäi seisomaan. Täytyy tehdä vähän erilaista treeniä tähän ja katsotaan tapahtuuko myös silloin. Seisomisessa jäi myös vähän vinoon ja idarista 6½. Toki seuraaminen idarissa oli myös jotenkin huolimatonta eli vasemmalle käännökset (kaikki) oli huonoja ja koira painoi minua. Mietitäänpä treenejä.... Luoksetulo oli 10, pysähdykset ihan ok ehkä mun mielestä maahanmeno olis voinut olla vähän nopeampi. Ruutu meni hyvin paitsi se loppu eli seuraamaan tuli taas kaarroksen kautta ja vähän väljääkin oli, 9½.

 Loppuliikkeinä siis kasa noutoja ja kaukot. Ohjatussa noudossa arvoin meille vasemman puoleisen kapulan. Merkille meno nyt laukaten, jeeee... ja sitten se penteleen oikea kun vaan meinaa vetää. Suuntakäskyn saatuaan siis lähti oikealle ja heti pysäytin (stoppas myös) ja uusi käsky, nyt lähti hyvin vasemmalle ja toi kapulan hyvin. Tuosta suuntasähellyksestä johtuen pisteet 8. Hyppynouto metalliesineellä muuten kunnossa mutta mitä ihmettä sitä kapulaa piti lyödä etutassulla niin että se pomppas ja pyörähti?? Tuosta johtuen 8½ ja nyt este pihaan ja metallikapulan kanssa pelleily lopetetaan. Tunnistusnoudosta tuli 10 vaikka itse olisin toivonut vähän enemmän vauhtia mutta koira ainakin etsi tarkasti. Kaukokäskyt muuten hyvin mutta vähän liikkui taaksepäin joten 9. Kokonaispisteet siis riitti ykköstulokseen 261,½ ja vähän tuo paikallaistuminen harmittaa.

 Korjasin illalla kentällä paikallaistumisen kun käytiin vähän Ainon kanssa treenailemassa agilityä ja Beo-kasvattini tottista (mikä näyttikin aika kivan näköiseltä :)). Gira-muori oli paikallamakuussa ja Jokke-tervu keskellä (maaten) ja sitten Tatzi istumassa. Ongelmia ei ollut ja kolme minuuttia istua nökötti niin nätisti liikkumatta :)