Tänään oli hakupäivä Pieksämäellä ja Tatzi pääsi siis vierailemaan uusille maille sekä maalimiehille. Muut koirakot olivat alkavia , joten aluetta tallattiin sitten vähän enemmän Tatzia varten ja mittaa oli vähän vajaa 300 metriä. Rata oli mielenkiintoinen ja keskilinja oli mutkitteleva, jopa 90 asteen mutka tuli mikä oli hyvä harjoitella. Alku radasta oli mäntykangasta, kunnes oikea puoli muuttui aukoksi (tässä tuli myös se keskilinjan käännös) ja vasen puoli suopursu suoksi, aukon jälkeen tuli kuusimetsää.

 Tatzin kanssa aloitettiin oikealta ja etukulmasta noin 20 metriä eteenpäin oli roskispiilo johon tuli ilmaisu. Näyttö meni hyvin ja en roikkunut loppuun asti perässä. Rullan tuonti oli huono eli ei tuonut eteenpäin (kuten ei muillakaan kerroilla) ja tiputti rulla ennen kuin oli mun luona, josta huomautin. Vasemmalle puolelle tyhjä pisto oli ok ja sitten oikealle tyhjä, minkä korjasin kun ei mennyt riittävän syvälle. Vasemmalle vielä tyhjä ja tämä oli hyvä. Sitten tuli oikealle löytö aukolle ja siinä ei ollut mikään ihan suora pisto mutta ok. Tähän tuli myös ilmaisu ja se meni hyvin (rulla tuli nyt loppuun asti), paitsi rullaa ei tuotu eteenpäin, tosin asia korjaantui kun ilmaisin itseäni. Näyttö jälleen ok. Vasemmalle jälleen tyhjä pisto, jonka jouduin korjaamaan, kun yritti tehdä tynkä piston, mutta sitten onnistuikin hienosti. Oikealle tyhjä pisto aukolle ja se meni ihan hyvin. Vasemmalle jälleen löytö (edestä) ja ilmaisu, tässäkin olin ehtinyt edetä ja koira toi samaa menoreittiä rullan keskilinjalle. Ihan hyvin vei kuitenkin näytölle ensin keskilinjaa pitkin ja sitten suoraan maalimiehelle tai no olis voinut viedä suoraan metsän läpi (meni siis tuloreittiään), mutta siinä olikin pahempi ryteikkö edessä. Tämän jälkeen oikealle tuli taas löytö edestä ja suorapalkka, johon juoksin myös. Vasemmalle tuli löytö ja tässä oli pitkittäisen ojan ylitys ennen löytöä. Tatzi ei uponnut ilmeisesti tarpeeksi syvälle, koska tuli ojan toiselta puolen pois ja ilmeisesti kuuli kun seuraava maalimies oli menossa vastakkaisella puolen piilolle (tuli sen näköisenä että kiire toiselle puolen). Laitoin kuitenkin uudelleen ja nyt meni hyvin. Kaatuneen puun juurakon takana oli löytö ja suorapalkka, tähän en mennyt vaan koira tuotiin nameilla pois. Vielä oikealle löytö isojen kivien takaa takakulmasta ja suorapalkka myös. Tämä meni ok ja en mennyt tällekään piilolle vaan koira tuotiin nameilla pois.

 Ihan ok treeni, pieniä korjailuja tuli ja rullan tuonnit oli kyllä huonoja. Tai ne olisi pitänyt tuoda paremmin eteenpäin, mutta muuten ok. Nyt on näyttää että on ollut hyvä juttu juosta myös suorapalkoilla piiloille, koska koira ei mielestäni ota painetta minusta näytöillä. Jonkun verran siinä oli mielestäni sen tyyppistä, kait Tatzi oli vähän epävarma otanko hallintaan ja saako maalimieheltä ottaa palkat jne. Ei siis mitään voimakasta reagointia, mutta aavistuksen siihen viittavaa. Maalimiehet rapsuttelivat Tatzia ja piiloilla vietettiin aikaa jonkin verran. Tosi kiva oli että saatiin vieraille maalimiehille treeni ja oli kuin kisapäivä, kun ensin ajettiin ja sitten joutui odottamaan autossa. Kiitoksia maalimiehinä toimineille, treenailkaahan ahkerasti! :-)