Tein tänään pikkujäljet aamupäivällä, joten seuralaisina lapset mukana. Ajettiin Lintusyrjän harjulle eli mäntykankaalle ja tein kaksi pientä jälkeä tai ehkä nuo paremminkin janatreeneiksi voisi luokitella, kun lähinnä niiden harjoittelua ajoin takaa. En tehnyt nyt näkömielikuvana vaan ihan tavallisesti lähdin tallaamaan jälkeä Tatzi autossa odottaen. Ekana tein jäljen lähtemään vasemmalle ja parinkymmenen metrin päähän muutama nami. Jälkeä sata metriä ja iso kalikka sekä siitä vähän matkaa niin oli ruokapurkki. Toinen jälki lähti sitten oikealle ja samalla lailla mutta jälki oli lyhyempi ja keppi oli vielä isompi samoin ruoka. Sitten lähdimme vähän lasten ja koirien kanssa katsastamaan puolukkapaikkoja ja Tatzi oli kovasti vauhti päällä. Nyt oli back on track loimi ollut koko yön yli päällä kaikkiaan joku reilu 12 tuntia. Liekö se nyt vaikuttanut, mutta kovin oli vauhtia menossa ja meno näytti kaikin puolin rennolta. Gira-mummo meinas saada kyytiä oikein kunnolla. Tässä välissä otin pienen tottistuokion, mistä erillinen kirjoitus. Kaikkiaan mun pikkujäljet vanheni vain tunnin verran, että ehtisin ennen "nälkähuutoja" kotiin ja tämä siis Tinkan osalta....ei koiran :-).

 En nähnyt kuin vilaukselta janamerkin (niitä oransseja ei pitäisi käyttää männyissä, jotka ovat ruskean oransseja ) ja lähetyskohdasta en sitten ollenkaan. Katsoin vain hyvän linjan, minkä mielestäni olin etukäteen katsonut ja laittanut siihen Tuukan odottelemaan jäljen teon ajan (on se vaan kiltti poika), tosin se häippäs jossain vaiheessa ;-). Ajattelin että kyllä sen merkin sitten lähempänä huomaan, joten eikun menoksi. Tatzi keskittyi hyvin ja lähti hienosti suoraan eteenpäin hyvällä vauhdilla, helpossa maastossa sain juosta hirvenloikkia jotta ei tullut vetoa, yhtäkkiä stopaten ja vasta siinä vaiheessa huomasin merkin. Oli siis ottanut jäljen hyvin, mutta sitten tarkasti vasemmalle, oikealle, vasemmalle ja lähti oikealle siis takajäljelle. En sanonut mitään ja en vain päästänyt liinan mittaa pisemmälle vaikka yritti vängätä vastaan. On se kumma kun sitä takajälkeä nyt tarjotaan. Kääntyi kuitenkin ja jatkoi hyvin oikeaan suuntaan ja löysi palkkaa. Kulman jälkeen kepin ilmaisu ok ja purkkikin löytyi yllättäen.

 Toisella janalla kävi samoin etten nähnyt merkkiä ja ajattelin jo ettei tästä tule mitään muuta kuin säätöä, mutta antaa mennä nyt (kiroanpahan sitten itseäni kun pilaan kaiken). Tuli siis hyvin koemainen lähetys, ei tietoa mistä jälki lähtee ja eikun menoksi. Jälleen hyvin keskittyi lähetyksessä ja nyt lähti taas kovaa. Vähän jossain vaiheessa meni viistoksi eteneminen ja koira olikin irti siinä vaiheessa menossa (en halunnut jarrutusta, joten päästin irti). Jäljen otti tosi hyvin (merkkiä ei näkynyt) ja tarkasti vasemmalle vähän kääntyen oikeaan suuntaan ja jatkaen varman oloisena eteenpäin! Jeeeee......se oli siinä! Merkkikin näkyi, oli tippunut puusta maahan mikä ei koiraa haitannut ja palkkaa löytyi jäljeltä. Kulma ok, iso keppi nyt hyvin ja jälleen yllätys löytyi eli ruokapurkki näin pian. Kyllä meni tosi hienosti tämä ja siihen jätetään. Tosin masensin jo itseäni, kun ajattelin että toinen onnistui oikeaan suuntaan sen takia että vasemmalla oltiin jo käyty eli jäljestetty. Jäljet olivat samalla puolen ja vierekkäin. No, toivotaan ettei se ehkä siitä johtunut vaan makupalat alussa ovat vahvistaneet ja koira on taas hyvässä kunnossa. BOT-loimi on tehonsa näyttänyt eli ensin tullut vähän kipeyttä ja nyt pelittää. Olis pitänyt vaan jättää se pitkä jälki silloin väliin, mutta se nyt on turha jossitella jälkeenpäin.

 Illalla oltiin reilu pari tuntia puolukoita keräämässä ja koirat mukana. Tatzi juoksi suopursu suolla ihmeen vimma päällä. Mä keräilin puolukoita ja se viipotti kaukana ihan omiaan . Mitä lie hajuja löytänyt, mutta selväti näytti olevan voimissaan. Mun piti ihan monttu auki sitä katsoa kun tuli suoturpeisena takaisin ja oli siis mulinut jossain. Yleensä se ei ikinä möyri kurakoissa tai siis harvoin. Tai sitten se on tippunut johonkin. Siinä se vielä jatkoi juoksenteluaan ja välillä vähän leväten. Kun oltiin lähdössä niin Gira-mummeli meinas taas saada kyytiä, kun Tatzi intoutui leikkimään ja haastoi mummelia kovasti. Gira tykkäs leikkiä sellaista "maataan ja pyöritään" leikkiä, kun Tatzi olis halunnut vauhtia. BOT-loimi jälleen kotona päälle yöksi, niin ei ainakaan kylmä lattia kangista. Meillä on aika kylmä lattia, kun ei vielä ole lämmitys päällä ja Tatzi niin usein nukkuu yläkerran rappusiin vievän oven edessä pelkällä lattialla. Oma pehmustettu koppakin löytyy, mutta se ei enää ole niin kiva kun ei ole valevauvoja. Metsätreenit on nyt tehty ja vain rennosti lenkkeillään.