Omassa pihassa muutama tokoliike ja Hannis oli liikkeenohjaajana, kiitos! Eli aloitin pienellä seuraamisella ja siinä käännöksiä ja kontaktista palkkaa, myös juoksusta täysköönnöstä. Sitten aloitimme liikkeenohjauksella idarin ja siinä seisomaan jäi hienosti ja varmasti. Otin pariin kertaan koiran ohitusta kun meinas lähteä mukaan ilman käskyä. Liikkeestä istuminen myös erinomainen ja samoin maahanmeno.

 Ohjattu noutaminen oli sitten seuraava ja oikean puoleisen kapulan tuonti. Keskimmäisen kapulan tilalla oli tiiliskivi :). Merkille meno suora ja nopea mutta pimeällä oranssi tötterö ei näkynyt yhtä hyvin kuin tiiliskivi ja Tatzi oli menossa sinne, mutta pysähtyi käskyllä ja oli parin metrin säteellä oikeasta merkistä. Kävin palkkaamassa ja hakemassa koiran jotta voitiin vielä toistaa ja nyt meni nappiin, kävin palkkaamassa. Koira oli skarppina ja kun annoin suuntakäskyn niin ei mitään epäröintiä vaan oikealle kapulalle ja hyvä tuonti. Hiukan harjoiteltiin kapulan pitämistä, kun meinasi irrottaa heti kun kädet ojentui, pitoharjoituksia on hyvä välillä muistutella. Tämän perään otimme tunnistusnoudon ja kapulat oli rivissä. Oikea kapula oli vasemmalta toinen mutta Tatzi toi reunimmaisen eli väärän. Ei todella ollut hyvää työskentelyä tai ei sitä voi sanoa edes työskentelyksi kun ei tarkastanut sille tyypilliseen tapaan hyvin kapuloita. Toistettiin ja nyt kapula oli oikealta toinen ja tyyli oli jo paljon parempi eli kapulat läpi ja kun oikea osui kohdalle niin sen tuonti riittävällä nopeudella.

 Kaukokäskyt lopuksi ja välimatka oli 15 askelta ja liikkeenohjaaja meidän välissä. Tatzi teki kaikki liikevaihdot hyvin mutta aika hitaasti aluksi eli nyt kun matkaa taas on niin hitaus vaivaa (tai siis haluaisin itse hiukan ripeämmäksi vaihdot). Samalla tuli pientä taaksepäin liikettä. Otin vielä uudelleen 12 askeleen päästä ja nyt maasta seisomaan oli eka mutta nousi vain istumaan, kävin laittamassa koiran maahan ja aloitettiin alusta. Nyt nousi hyvin (käsky oli selvempi) ja liikevaihdot tapahtui nopeammin mutta myös kehuin aina välillä eli tämäkin voi vaikuttaa, siispä alan rakentamaan niin että kehun esim. parin-kolmen vaihdon jälkeen.