Otettiin omassa pihassa vähän tokoa kun ohjaajalla jo äänikin on palautunut jotenkin :). Aluksi seuraamista ja idari-merkit oli valmiina niin jälleen jouduttiin panostamaan kontaktiin ettei vilkuilla purkkeja. Tehtiin paljon käännöksiä vasemmalle ja täyskäännöksiä sekä paikalla siirtymisiä, myös juoksusta täyskäännöstä. Lopetettiin kun alkoi näyttää hyvältä. Sitten siirryttiin idariin ja ekana otin seisomisen ihan varmistellen apujen kanssa ja hyvinhän se meni. Aloitettiin alusta ja ilman apuja seisominen onnistui mutta palasin palkkaamaan nopeasti. Samoin istuminen meni hyvn ja siitä palkka nopeasti. Maahanmeno sitten jäikin yllättäen istumiseksi (on liike mennyt perille) korjasin uudella käskyllä ja aloitettiin istumiskohdasta uudelleen. Nyt maahanmeno oli hyvä ja palkkasin, loppui siihen.

 Ohjattuna noutaminen otettiin ja siinä vasemman puoleisen kapulan tuonti. Nyt vein kapulat oikean matkan päähän taakse mutta keskimmäistä kapulaa ei ollut ja vasenkin oli olosuhteiden pakosta liian kapeasti. Yksi idari-merkki oli hiukan hämynä sivulla ja merkille meno oli hiukan epävarma (vilkaisu myös toiseen merkkiin). Kävin palkkaamassa ja kehumassa vuolaasti merkille menosta. Toistettiin vielä ja nyt meni hienosti, heitin palkan. Tässä kohtaa jouduin käymään lähellä vasenta kapulaa kun meidän liiketunnistimella varustettu valo sammui!!! No palasin lähtökohtaan ja annoin käskyn, hienosti meni, ei mitään moitittavaa, palkkasin irrotuksen jälkeen.

 Sitten siirryimme kaukokäskyihin ja matkaksi otin ylipitkän matkan eli 20 askelta. Maasta nousu istumaan, seisomaan, istumaan,maahan, seisomaan ja maahan. Palasin ja käskyllä koira sivulle ja palkka. Kaikki liikevaihdot meni hyvin ja liikkumista ei tullut, tosin olisi saanut tehdä vähän nopeammin (no sitten olis voinut tulla liikettä) mutta tähän vaikutti varmasti myös pitkä välimatka. Otin vielä uudelleen 10 askeleen päästä ja kävin välillä palkkailemassa ja tein motivoivamman treenin. Loppuun hiukan luoksetuloja eli kahteen kertaan läpijuoksu. Sitten otin seisomispysäytyksen kanssa ja ei ollut kovin terävä pysähdys (käskykin saattoi olla vähemmän tervävä tällä äänellä). Toistettiin vielä ja nyt oli parempi, palkkasin. Viimeisenä läpijuoksu niin että kutsuin ja kun koira lähti tulemaan hyvällä vauhdilla niin lähdin vähän juoksemaan.

Otin käyttöön nyt sivu-käskyn siihen vaiheeseen kun koira on sivulla ja menettää kontaktin koska alkaa tuijottamaan merkkejä. Yritän tehdä rutiinin että sivu käsky tulee aina kun kontakti menetetään paitsi merkille lähetyksissä en käskyä käytä. Palkkailen kun ottaa kontaktin. Kisoissa voi sitten, kun liikkeenohjaaja kysyy onko valmista, sanoa ensin "sivu" (koira ottaa kontaktin ja pitää sen, on myös ns. kuulolla paremmin) ja sitten nyökätä.