Iltapäivällä (myöhempään) poikkesin nurmikentälle tokoileen. Merkkejä paikka täyteen ja sitten menoksi :). Idarilla aloitettiin ja se on kyllä nimensä mukaan idioottirinki! Me ei siitä tykätä ja se saa meidät sekaisin kun normaali pk-liikesarja (mikä opeteltu ekana) särkyy. No siis Tatzi tarjosi seisomiseen istumista pariin kertaan ja palkkasin hyvin kun saatiin onnistumaan. Istuminen ja maahanmeno meni hvyin. Seisominen vielä uusittiin ja se onnistui, myös seuraamisesta palkkaa. Luoksetulon pysäytystä treenailtiin ja saatii jo ihan terävääkin seisomaan pysähdystä. Tästä ruutuun meno ja merkille meno ok, mutta sitten lähti kummallisesti vinoon ja kohti luoksetulo merkkiä jolloin pysäytin. Hyvin kuulolla ja pysähtyi ja ohjasin ruutuun ja sinne se kääntyi ja meni!!! :-o. Ohjattavissa siis vaikka oli ties missä. Otettiin uusiksi ja sitten meni jo paremmin vaikka vieläkin hiukan hapuili. Ei tietoa mitä tässä tuli mutta pääasia että onnistui ja ruudussa oli palkka.

 Metallikapulalla tehtiin pari tasamaanoutoa joista ensimmäinen hetsaten ja päästin koiran kapulan perään sen vielä kieriessä. Toinen normaalisti ja hyvin meni. Ohjatussa noudossa vasen kapula ja merkille meno taas hitaampi mutta jo ihan ok. Vasemmalle lähtö hiukan epävarma mutta meni kuitenkin. Toistettiin ja vein kapulan ilman että koira odotti istumassa. Merkki ok ja lähtö vasemmalle sekä tuonti ok. Oikea otettiin myös ja siinä koira odotti lähetyskohdassa kun vein kapulat, meni ok. Nyt täytyy himmata tän ohjatun kanssa ja tehdä aina kerralla vain toinen suunta. Kaukokäskyt 15 askeleen päästä ja maasta istumaan nousu oli hidas, kun se onnistui niin palkkasin siitä. Vikana sai juosta vielä ruutuun palkalle.

 Pk-tottistreeneissä illalla ei Tatzi tehnyt mitään. Kotiin kun tultiin niin pihassa vielä luoksetulon pysäytys ja saatiin onnistunut (parin toiston jälkeen) myös maahanmeno onnistui. Kaksi merkille menoa jotka onnistui hyvin. Kaukokäskyissä palkkasin istumaan noususta, seisomaan nousu istumisesta meni hyvin liikkumatta mutta maasta seisomiseen tulee pientä liikettä taaksepäin.

 Sitten on pakko kirjoittaa mitä meidän "kotieläintarhassa" tänään tapahtui. Onneksi mulla oli koirat mukana tottistreeneissä (vaikka ei treenattu) kun Pete oli havahtunut kauheaan räksytykseen ja "kiljumiseen". Meni kuistille katsomaan niin hirvihän se siinä pellon reunalla juoksentelee pieni ruskea-valkoinen koira kintereillään :-O. Ja ihan 50 metriä talosta joten ei tartte varmaan poikaa tulevaisuudessa eläinpuistoon viedä kun voidaan kuistilla katsoa mitä milloinkin ohi juoksee!! Hirvi oli pysähtynytkin katsastelemaan hetkeksi mutta hävisi sitten "koiransa" kanssa metsään. Nyt on "melkein pihassa" poikennut ilves (syksyllä Tatzi hölmö vielä vähän saatteli mutta tajusi ajoissa kääntyä), kettu ja hirvi, pienimpänä näin talvella kärpän viilettävän hangella. Kunhan sudet ja karhut pysyy kaukana niin hyvä näin. Sivuhuomautuksena vielä että asumme keskustasta kolmen kilometrin päässä, emme syrjäkylällä :-)